tisdag 24 mars 2020

Tegnells budskap stämmer inte

.
Som den som hänger med lite i vad som händer redan har lagt märke till, uttalade statsepidemiologen Anders Tegnell när Corona-viruset kom till allmänhetens kännedom att det inte inte skulle sprida sig utanför Kina.

Något senare sa han, att det inte fanns en chans att det skulle ställa till med någonting i Sverige.

Expressen - tror jag det var - har senare visat att Anders Tegnell redan 2007 varnat för en pandemi med utgångspunkt från de kinesiska djurmarknaderna och baserat på risken för att virus hoppar över artgränserna.

Sedan tog smittskyddsmyndigheterna i med hårdhandskarna mot Iran som påstods inte ha ordning på sitt smittskydd och begärde och fick igenom att Transportstyrelsens drog in Iran Airs tillstånd att flyga på Sverige. Men mot Italien som redan då var känt att var mycket värre däran och som sedan smittade åtminstone hela Europa gjorde man ingenting.

De här sakerna går inte ihop. Hur kan Anders Tegnell varna för fenomenet 2007 för att sedan påstå 2020 att det inte finns någon risk för det? Det stämmer inte.

Varför tog man i så mot Iran, men blundade för Italien?

Så vitt jag har kunnat lägga märke till har inte heller Tegnell redogjort för sambanden som skulle göra att Kina och Iran blir drabbade - men inga andra.

”Här vilar en gravad hund”, som Reefat El Sayed skulle ha uttryckt saken.

Hade Tegnell på något sätt fått vetskap om att Kina och Iran skulle drabbas?

Hade Tegnell information som sa att utbrottet skulle begränsas till dessa länder?

Kan vi lita på Tegnells kompetens om han tror att virus kan etableras och begränsas så effektivt?

Är hela utbrottet en följd av en false-flag-operation som gick fel? Eller finns det en alternativ förklaring till att smittan spreds på nämnt sätt?

Falun tisdag 24 mars 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: