onsdag 18 december 2019

Alla ska ha det lika dåligt



Det här är Lena Hallengren. Hon är statsråd i Socialdepartementet. Det är hennes uppgift att förstöra den svenska sjukvården.

Hon har den utbildning och erfarenhet som man behöver ha i en socialdemokratisk regering. Det vill säga att hon har en lång karriär i SSU där hon varit ordförande i Kalmar när man fuskade till sig hundratusentals kronor genom att bluffa om medlemsantalet. Åklagaren lade ned bedrägeriåtalet - som sig bör i en korrupt stat.

Det har uppstått en offentlig diskussion om att människor som har privat sjukförsäkring går före i kön, får vård tidigare i sjukvårdsköernas Sverige. Mot detta har Lena Hallengren invänt. I socialdemokraternas Sverige ska alla ha det lika dåligt. Ingen ska komma undan.

Vi behöver byta den här regeringen med dessa ministrar som ser så på världen. Vi behöver få en regering som får sjukvården att fungera så att det inte finns några köer som man måste ta sig förbi för att få vård. 

Det går i andra länder, sådana som har ödelagts av krig. Det borde gå i Sverige som inte har varit i krig. Men det går inte med ministrar som har uppfattningen att alla ska ha det lika dåligt. Särskilt inte med sådana som dammsuger omvärlden på sjuka människor som kan överbelasta den svenska vården. Eller sådana som av och till stormar akuten och kallar personalen för ”jävla kuksugare”

Falun onsdagen den 18 december 2019
Mikael Styrman

Inga kommentarer: