söndag 15 december 2019

Löfven behöver inte en superpedagog utan en trollkarl

Gråsosse med orealistiska förväntningar

Den gamla gråsossen Lena Mellin skriver idag i Aftonbladet att Stefan Löfven behöver hjälp av en superpedagog för att få väljarna att köpa sosseriets politik. Jag tror inte att det räcker. En superpedagog skulle möjligen förklara för väljarna vad partiets politik resulterar i. Om väljarna förstår vad partiets politik resulterar i skulle ännu fler väljare fly partiet. Men att påstå det är väl ungefär så långt som en gråsosse som Mellin kan sträcka sig utan att bli utfryst som en avfälling - en otrogen.

Löfven behöver inte ens en illusionist, en som kan få folk att tro att verkligheten ser ut på ett annat sätt än den gör. Sosseriet och Löfven behöver istället en riktig trollkarl. En som kan få buskar att brinna utan att de brinner upp. En som kan få havet att dela på sig så att man kan gå torrskodd över utan att det kommer en tsunami. En som kan utfodra 5.000 man med fem bröd och två fiskar samt förvandla vatten till vin. Problemet är att sådana inte är så lätta att få tag i. De växer inte på träd nuförtiden.

Annars hade en sådan varit bra att ha. Han hade kunnat lura i väljarna att pengarna kommer att räcka till välfärden trots att Anders Sundström och de andra partibanditerna har plundrat Vattenfall och Telia på hundratals miljarder. Han hade kunnat få pengarna i Stockholms Landsting att räcka till sjukvård trots att sossar och moderater, konsulter och byggare, alla med kriminella avsikter, har skrapat tomt ända ned till kistbotten. Han hade kunnat få kriminella afrikaner och asiater att sluta våldta, eller gruppvåldta kvinnor. Han hade kunnat få araberna att sluta använda statsbidragen till att utbilda terrorister och han hade kunnat få araberna att sluta skjuta, spränga, bränna bilar och langa knark helt öppet. Han hade kunnat utbilda afrikanerna och lära alla nysvenskar att tala landets språk. Han hade kunnat få svenska polisen att klara av att utreda riktig grov brottslighet och inte bara förfölja företagare som sosseriets banditer vill plundra. Han hade fått svenska åklagare och domstolar att lyckas låsa in grova brottslingar som numera gör livet till ett helvete för svenskarna, åtminstone så länge att polisen som grep dem hinner gå hem för dagen, innan brottslingarna släpps lös för att begå nya brott. Han hade kunnat sätta fast alla korrumperade sossepampar som stjäl som korpar från det allmänna och låsa in dem så länge att de i fortsättningen skulle avhålla sig från att stjäla. Och så hade han ju kunnat fixa så att sosseriet fick behålla ett väljarstöd på sisådär en 15-17 % även med en hederlig rösträkning. Men nu går han ju inte att få tag i, så det blir väl ingenting av allt det där.

Men om Löfven ändå fick tag i en duktig illusionist så kunde han ju lura i dem som skjuter, bränner, våldtar och mördar att han har delat havet så att de numera kan gå torrskodda hem. Och kanske skulle han också kunna få alla dessa tjuvaktiga sossepampar att tycka att det är en bra idé att följa med de nyss uppräknade, innan svenskarna tappar tålamodet med dem och börjar gallra bland dem, som man gör internationellt - inspirerade av multi-kulti-samhället.

Falun söndagen den 15 december 2019
Mikael Styrman

Inga kommentarer: