söndag 22 december 2019

Förvirrat om IS-barnen



Utrikesminister Ann Linde i nutida svensk tjänsteuniform,
på jakt efter svenska terroristbarn i Syrien,
utan att ha sökt i Sverige först.
Efter Finlands hemtagning av IS-barn blev det fart på svenska regeringen. Lite jobbigt för den humanitära stormakten att komma tvåa. Full fart till Syrien och Al Hol-lägret för att göra ett humanitärt PR-nummer i stil med när Folke Bernadotte fick tvätta bort svenska maktelitens naziststämpel efter Andra Världskriget, med de vita bussarna.

Lite smolk i bägaren blev det när det visade sig att barnen förmodligen redan är i Sverige - utan att den svenska regeringen har en susning om det. Det speglar naturligtvis bara det rådande svenska kaoset med tiotusentals människor i landet som regeringen inte har en aning om var de är - ända tills de kör ihjäl folk på Stockholms gator med lastbil. Dessutom uppåt en halv miljon som har svenska samordningsnummer och som man varken vet vilka de är eller var de är. Några terroristbarn mer eller mindre som strömmar över våra vidöppna gränser gör förstås varken till eller från. Men lite genant borde det förstås vara för våra regeringsclowner när det kommer ut internationellt att man åkte ned till Syrien för att hämta terroristbarn utan att ha koll på att de är i Sverige. Och utan att fortfarande ha koll på var i Sverige de är.

De tycks i alla fall ha åkt till Sverige på egen bekostnad, såvida inte någon koranskola ställt upp och delat med sig av de offentliga bidragen. I vart fall kan de knappast ha åkt tillbaka med de bilar som föräldrarna svindlade till sig och åkte ned med. Det har säkert försvunnit i det kaos som uppstod när Syrien och Ryssland kämpade ned den amerikanska skapelsen IS.

Ann Linde höll masken och styrde raskt över våra lydiga medias fokus mot barnen. De ska få växa upp i trygghet, i Sverige, sa Ann Linde. Men hon får väl bestämma sig? Antingen får de väl växa upp i Sverige, eller så får de växa upp i trygghet. Som regeringen sköter Sverige verkar de inte kunna få både och.

Falun söndagen den 22 december 2019
Mikael Styrman


Inga kommentarer: