måndag 9 december 2019

Västmanlandsbranden - ännu en seger för korruptionen



Västmanlands tingsrätt har, enligt Expressen, dömt maskinentreprenören ensam som ansvarig för den stora skogsbranden i Västmanland 2014. Entreprenören döms till 2,5 miljoner i företagsbot.

Det innebär att korruptionen som i allt högre grad tagit över våra domstolar har vunnit ännu en seger över rättvisan.

Alla som vet något om saken är införstådda med att det inte var entreprenörens fel att det blev en så stor brand. Det var ett komplett odugligt brandväsen som skötte den lilla branden vårdslöst och på så sätt skapade en stor brand. En stor brand som de likaledes visade sig helt oförmögen att kunna sköta. Det är inte konstigt. Politruker utan vare sig utbildning, erfarenhet eller övning av hantering av skogsbränder kan naturligtvis inte förväntas sköta skogsbränder. Konstigt vore annars.

Men politikens och den offentliga sektorns oduglingar skyller som vanligt ifrån sig och gör den enda av dem som förmodligen arbetar för sin försörjning till ansvarig för vad som egentligen är det allmännas tillkortakommanden.

Det är tråkigt att se. Men allra tråkigast är att det leder till att brandförsvaret fortsätter att vara ungefär lika odugligt. Det fungerar nämligen ungefär som polisen. Om man inte avkrävs att kunna sitt arbete eller göra ett ordentligt jobb så kommer man inte heller att göra det, eller ens kunna göra det.

Västmanlands tingsrätt har investerat i ett fortsatt odugligt brandväsende och fortsatt otrygghet för befolkningen på landsbygden.

Falun måndagen den 9 december 2019
Mikael Styrman

1 kommentar:

Unknown sa...

När nästa stora brand rasande 2018 så visade det sig att man inte lärt sig något av fiaskot 2014,men endast en idiot hade väl förväntat sig det. /Jonas.