lördag 7 december 2019

Olämpligt med minister som har maffiakoppling



Svenska bankers och finansinstituts maffiakopplingar och pengatvätt åt maffian - inte minst den ryska - har uppmärksammats efter avslöjanden i media, främst Uppdrag Granskning.

Mycket återstår att utreda. Förutom utländska maffiors affärer har vi bland annat svindlerierna i Vattenfall och Northland Resources. De först nämnda kostade skattebetalarna hundratals miljarder och var ett skott under vattenlinjen på välfärden. Det senare nämnda har inte blivit utrett för att vårt korrupta rättsväsende har låtit maffian utse sin egen man till konkursförvaltare, för att därefter gå och gömma sig. Inte heller har det blivit offentligt utrett vad Anders Sundström uträttade för ärende i USA när han ”av en händelse” råkade träffa sin kumpan i SCA med företagets jetplan och ”liftade” hem med kumpanerna. Föga troligt är väl ett understatement i sammanhanget.

När stora oklarheter råder om Sundströms roll i tvätten av ryska - och svenska - maffians stöldgods utser Stefan Löfven, eller de vars ärenden Löfven springer, Sundströms sambo, Anna Hallberg till utrikeshandelsminister.

Det låter sig anas att syftet med detta är att skydda Sundström och maffian. Det handlar uppenbart inte om att tillvarata Sveriges intressen. Tvärtom är det uppenbart att svenska intressen skadas när den svenska regeringen så tydligt tar maffians parti. Vi ska inte behöva tvivla om var en ministers lojaliteter hör hemma, särskilt inte när alternativet är maffian.

Att tillsätta en minister vars utnämning så uppenbart står i strid med Sveriges intressen är nästan absurt i dessa tider av återkommande avslöjanden om maffiaaffärer. Stefan Löfven ska jobba åt Sveriges medborgare och skattebetalare - inte åt maffian.

Det finns bara en rimlig konsekvens av detta. Stefan Löfven bör avsättas och man bör undersöka möjligheten att väcka åtal mot honom för landsförräderi.

Falun lördagen den 7 december 2019
Mikael Styrman

Inga kommentarer: