måndag 16 december 2019

Finland tar hem IS-barnen


Uppdaterad tis 17 dec 19, kl 12:30

Finland förbereder hemtransport av IS-barnen till Finland. Inte de vuxna. De får åtminstone ingen hjälp med hemresan tycks det. Men de halkar väl med på ett bananskal ändå? Barnen är nog inget problem i sig, men det är däremot sidovinsterna som följer med. I Finland med sin väl fungerande polis och sina hyggligt fungerande åklagar- och domstolsväsenden, och jordnära lagstiftare, behöver det inte ställa till med så mycket. Kanske det bara genererar en handfull incidenter och 5-15 döda på lite sikt? Kanske inga döda alls. Svårt att veta och förmodligen också svårt att i efterhand påvisa - om inte något händer ganska omedelbart.

För Sverige är det naturligtvis inte bra. Det kan förväntas göra det svårare att förhindra att något liknande sker i Sverige. Med vår knarklangande politiserade pajaspolis, våra korrupta och odugliga åklagar- och domstolsväsenden och vår extrema lagstiftare vars brist på verklighetsförankring trotsar all beskrivning, är det naturligtvis något helt annat. 

Med det ordnade samhället under upplösning kan vi inte förvänta oss att komma lika lindrigt undan som Finland. Vi är ju redan i en situation med, vissa dagar, 3-5 mord samma dag, fördelade på flera platser i landet och med småbarnsmammor som blir våldtagna - dagtid - på väg att hämta barnen från dagis. 

Med våra dysfunktionella samhällsfunktioner och med nationalsocialdemokratins och tokvänsterns statsbidragsfinansierade koranskolor och vårt av plundring urgröpta socialförsäkringssystem är det naturligtvis något helt annat. Eftersom de grova våldsbrotten redan skenar här och samhället efter tomten Löfvens tid vid makten är under upplösning, kommer det kanske inte ens att vara möjligt att särskilja effekten av hittagningen av islamistgalningarna från sina riktiga hemländer respektive sina mentala hemländer. Kanske drunknar deras bidrag i det allmänna mördandet och sprängandet…

För övrigt är väl våra IS-terrorister redan här? Gränserna är ju vidöppna. De kan ju ha betalat hemresan själva? Eller möjligen har vi fått betala via någon statsbidragsfinansierad koranskola?

De törs väl knappast göra likadant på hemvägen som på ditvägen. På ditvägen stal många, eller lurade till sig, en bil att åka med. Jag tror inte de vågar göra så där nere. Samhällena fungerar förmodligen mycket bättre än Sverige, åtminstone i så måtto att om man stjäl en bil riskerar man att åka fast. Om man åker fast för bilstöld riskerar man att få gå hem med huvudet under armen.

Nu fick jag bannor igen, för att jag hade skrivit Stolle-Löfven. Och det var väl inte så korrekt, det medges. Jag ber om ursäkt för det. Men ibland måste man få lufta sin frustration. Men nu har jag, den stundande julen till ära, ändrat till "tomten Löfven". Det kan väl ingen invända emot? Tomten är ju snäll, och det verkar ju Löfven också vara. Men just den egenskapen är kanske inte den enda viktiga för en statsminister i ett land i sönderfall på grund av den godhjärtade dumhetens härjningar. Dessutom är det väl så med tomtens julklappar att det kan ifrågasättas om alla verkligen får sina julklappar och om de verkligen kommer från tomten. Det misstänks ju ganska allmänt att det är lånta fjädrar och luftslott som både tomten och Löfven delar ut.

Falun måndagen den 16 december 2019
Mikael Styrman

Inga kommentarer: