söndag 1 december 2019

Fler uppklarade korruptionsbrott i Gabon och på Malta



Gabon ligger i Afrika, vid ekvatorn, på kontinentens västra kust, inringat av Atlanten i väster, Ekvatorialguinea och Kamerun i norr och av Kongo i öster och söder. Landet hade enligt en uppskattning som Wikipedia återger 1.763.000 invånare år 2016.

Gabon har fler uppklarade korruptionsbrott än Sverige trots att vi dagligen mottar nyheter om grova korruptionsbrott i Sverige.

Malta ligger i Medelhavet, mellan Sicilien och Libyska Tripoli. Malta hade enligt en uppskattning som Wikipedia återger 460.297 invånare år 2016.

Även Malta har fler uppklarade korruptionsbrott än Sverige.

Sverige ligger mellan Finland och Norge vilka båda grannländer på ett ganska gott sätt lyckats tygla den inhemska korruptionen. Sverige hade 2018 en uppskattad folkmängd om 10.182.291 invånare enligt Wikipedia. Sverige har betydligt fler grova korruptionsbrott än Gabon, Malta, Finland och Norge tillsammans. Förmodligen många gånger fler. Men inga korruptionsbrott klaras upp i Sverige eftersom polis-, åklagar- och domstolsämbeten i hög grad är korrumperade och utgör en del av den nationalsocialdemokratiska maktapparaten. Det vill säga: Maffian kontrollerar rättsväsendet i Sverige. Det är nu inte riktigt sant, för några få betydelselösa korruptionsbrott klaras upp och resulterar i försumbara påföljder. Det sker mest för att tuta i befolkningen att det faktiskt finns en korruptionsbekämpning och att rättsväsendet fungerar. Noll skulle inte upplevas som trovärdigt, eller som lika trovärdigt som Nordkoreas valresultat - eller som Sveriges - när man stänger av valmyndighetens dator och räknar fritt - utan störande insyn.

Detta bör man ha klart för sig och man bör omnämna det i klartext, för det är först när man erkänner problemet och förmår sig att tala om det som man kan göra något åt det.

Falun söndagen den 1 december 2019
Mikael Styrman

Inga kommentarer: