fredag 20 december 2019

Lång dags färd mot natt


Att Sverige nu klappar ihop är inte förvånande. Det är helt logiskt. Så som Sverige styrs kan det nog inte sluta på något annat sätt. Det som är förvånande är att det tagit så lång tid. Att det ändå gick att hålla ihop ett land styrt av puckon så länge.

Allt beror ytterst på den absurda utveckling Sveriges demokrati fått genom att den sjanghajats av politiska gangsters. Jag syftar naturligtvis på partivalsystemet som gör det möjligt för några busar och översittare att fullständigt topprida ett parti. Det är nu så i alla partier.

Systemet leder till att några hårdhänt maktutövande politiker - inte nödvändigtvis kloka, men hårdföra - tar över sitt parti och tillsätter idel för dem själva ofarliga idioter runt omkring sig. Partivalsystemet leder till att väljarna - som enligt retorikens och propagandans floskler - ytterst ska bestämma allt, berövas möjligheten att befria sig själva och samhället från idioterna - och gangstrarna.

Det går inte att leda ett land med tusentals beslutsfattare genom att bara ha ett litet antal som klarar av att analysera läget och fatta beslut. Det är så mycket tydligare som många av de senare också uppvisar stora brister i sin intellektuella kapacitet och dessutom är belastade av en beklämmande låg moral, för att inte säga att många av dem helt saknar etik.

Detta med att utse svaga underhuggare i maktapparaten leder ju med nödvändighet till att det går åt helvete. Det innebär ju som regel inte bara att de har begränsad kapacitet att utgöra ett hot mot ledaren. De har ju också begränsad kapacitet att klara några uppgifter över huvud taget, vika kommer att anförtros dem. Ytterst beror problemet på intellektuellt och moraliskt svaga ledare i toppen av pyramiden. Starka ledare vågar omge sig med starka medarbetare och inser också nödvändigheten av det, för att samhället ska fungera.

Sveriges utveckling kan beskrivas som lång dags färd mot natt. Natten närmar sig nu allt snabbare, med allt vad det innebär för Sverige och svenskarna. Bara kleptomanerna och idioterna är ännu vakna - och de såg inte det här komma...

Falun fredagen den 20 december 2019
Mikael Styrman

Inga kommentarer: