fredag 8 februari 2019

Djurrättsaktivisterna i Opinion Live


.
I kvällens Opinion Live behandlades och medverkade djurrättsaktivister.

Göteborgs-Posten har under en tid, i ett flertal artiklar, uppmärksammat den terror djurrättsaktivister bedriver mot svenska lantbrukare utan att, under vårt S+Mp-styre, riskera några efterräkningar.

Djurrättsaktivisterna tycks vara starkt övertygade, närmast fanatiska människor, övertygade om att vad de ägnar sig åt är rätt, så rätt att det helgar medlen, att det ger dem rätt att förfölja människor som inte lever så som de tycker att även andra ska leva. De anser sig ha rätt att använda olagliga metoder och terror för att driva igenom sin vilja. Att det är moraliskt att kasta naturens hela ordning över ända. De har på något sätt fått sig till livs en Disneyfierad världsbild, enligt vilken djur inte äter varandra. De tycks tro att de kan driva igenom en ordning i världen där djuren inbördes och djur och människor är kompisar. De tror att man kan släppa ut domesticerade djurbesättningar i naturen och så kommer de att klara sig och bli lyckliga där. Att om man släpper ut lejon och antiloper i en hage så kommer de att börja läsa böcker, spela schack eller föra djupa filosofiska resonemang tillsammans. Om inte det är dårar måste vi se över definitionen på dårskap.

Jag tror inte att dessa fanatiker är särskilt imponerade av polis- och rättsväsendenas och de politiserade åklagarnas tafatta och oengagerade lallande. Vidare tror jag inte att det faktum att Miljöpartiet sitter i regeringen får rättsväsendet att bli mer engagerat.

Historien lär oss, att vi är ute på farliga vägar när grupper av människor anser sig ha rätt att ägna sig åt organiserad terror, vare sig det gäller organiserad statsterrorism av den gamla tyska sorten, vår nuvarande svenska politisk-byråkratiska statsterrorism, religiös terrorism, eller olika privata eller fristående former av terrorism som inte är uppenbart religiösa, som exempelvis djurrättsterrorismen.

Historien känner många exempel på vad som kan hända. Exempelvis de tyska nazisterna som politiserade Tysklands rättsväsende ungefär så som vårt rättsväsende numera är politiserat. I Tyskland ledde det, helt lagligt till statsterrorism, främst riktad mot judar och slutade med en ödelagd kontinent och ofattbara massmord. Vi har nyligen kunnat följa IS härjningar i Mellanöstern och talibanernas härjande i Afghanistan. Stalins statsterrorism mördade åtminstone 20 miljoner. Mao kanske lika många. För några decennier sedan ledde Jim Jones sin församling till ett giftmord i Guyanas djungler vid vilket någon ansåg sig ha rätt att mörda 918 medlemmar i sekten ”Folkets Tempel”. Detta bara några exempel.

Det finns en mycket etablerad levnadsregel som går igen i många religioner och filosofier:

”Gör mot andra som du själv vill bli behandlad”

Vår dysfunktionella skola tillsammans med otillräckliga föräldrar har misslyckats med att lära dessa människor förstå denna levnadsregel redan som barn.

Det är synd.

Därmed har det också undgått dem att om de själva kan ta sig rätten att tvinga andra att inte hålla och äta djur, då kan åter andra anse sig ha rätt att tvinga djurrättsaktivisterna att äta djur. Om inte sosseriet som kontrollerar vårt rättsväsende slutar gulla med Miljöpartiets mest förvirrade stödtrupper kanske vi på sikt får ”Köttätarnas Motståndsrörelse” som ger sig på jakt efter djurrättsaktivister, fångar in dem, tvingar dem att äta enbart kött och omskolar dem till djuruppfödare. Jag kan se det framför mig. Det blir som omskolningen i Stanley Kubricks film "A Clockwork Orange". 

Bildresultat för a clockwork orange

Falun torsdagen den 7 februari 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: