söndag 17 februari 2019

Ett svensk-kinesiskt Julian Assange-ärende


.
Sverige - och Margot Wallström - står som vanligt stolt på demokratins, humanitetens och rättssäkerhetens barrikader och kraxar. 

Som det står i nationalsångens text:

”Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat ditt namn flög över jorden” 

Alla ska importera grova brottslingar från tredje världen, och bland dem även lite flyktingar som ska ta sig förbi 20-talet länder på vägen hit. Gud nåde det land som inte vill följa Sveriges exempel och förvandla sitt land till ett nytt Libanon eller Irak.

Stolt drar man sig till minnes Palme-tiden då USA:s terrorbombningar fördömdes och USA:s härjningar i Vietnam med rätta jämfördes med nazismens och kommunismens härjningar.

Men när man skrapar lite i polityren blir det inte vackert det som framkommer.

När Wikileaks och Julian Assange röjde systematiska amerikanska terrorbrott och Julian Assanges groupies blev svartsjuka, blev Sverige, med vår svamliga våldtäktslagstiftning, det redskap med vilket de amerikanska statsterroristerna kunde komma åt Julian Assange. Eller rättare sagt: vi kom åt Julians Assange på de amerikanska gangstrarnas räkning.

Man vill gärna utåt framstå som landet där man inte förföljer dissidenter - vare sig egna eller andras. Landet som står upp för FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, landet där förföljda människor får en fristad. Nu verkar det förfalla till en rätt att bli beskjutna, bombade, förföljda och religiöst förtryckta på samma sätt här som där man flydde ifrån.

Det senaste svenska sättet att skämma ut sig är det svensk-kinesiska Gui Minhai-ärendet. Utåt vill Sverige framstå som ett land som står upp för mänskliga rättigheter och kritiserar den kinesiska diktaturens övergrepp. Man pöser över av präktighet när man bjuder in förföljda människor hit. Men sedan, i smyg ställer man upp, tillsammans med den kinesiska diktaturen, på svensk mark, och skrämmer den svensk-kinesiska dissidenten Gui Minhai’s dotter till tystnad.

När allt blir avslöjat ställer Margot Wallström upp i en intervju och ljuger som en häst travar. Allt ska skyllas på den svenska ambassadören i Kina. De svenska månglarnas solkiga skjortor ska tvättas skinande rena så att de åter kan stå i rampljuset och hyckla. Men det räcker inte med det. För att fortsatt bedra människorna beordras säkerhetspolisen att ”på eget initiativ” starta en brottsutredning mot ambassadören.

Det finns naturligtvis inte på kartan att Säpo på eget initiativ har hittat på att utreda det där - med udden riktad mot ambassadören, som utretts att bära hundhuvudet. De är ju inga politiska självmordskandidater på Säpo. Nog vet de sin plats efter decennier av politisk dressyr. Deras plats är bland annat att leverera politiska utredningar när regeringens skumraskaffärer har avslöjats eller regeringen eljest har har klantat till det och behöver hjälp av sådana utredningar, som naturligtvis helst ska framstå som sakliga och opartiska. Att Säpo på eget initiativ skulle ha stuckit in huvudet oskyddat i bikupan finns ju inte ens på världskartan - pyttsan!

Återstår för Margot att tala om vilket särintresse som föranleder det senaste diktatur-slickeriet och som kräver att det hemlighålls.

Vad är det som ligger i vågskålen? Är det jobben på kinesägda Volvo som gör att regeringen hycklar och ljuger? Får det inte komma fram hur extremt klantigt det var att släppa iväg Volvo till Kina?

Sveriges regering vill gärna stå på de mänskliga rättigheternas barrikader och göra sig märkvärdiga, men när filmkamerornas lampor slocknar, kryper de i smyg tillbaka in i hundkojan.

Men Margot Wallström fortsätter ljuga som en häst travar.

- Säg som det är och sluta ljuga ditt lögnaktiga stycke!

Falun söndagen den 17 februari 2019
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Säkerligen handlar regeringens lismande ängslighet inför den numera ekonomiska supermakten Kina just om att blidka denna drake att skona svenska arbetstillfällen.
Men i fallet med Volvo personbilar måste väl ändå loppet vara kört och varit kört oavsett ägare? Man kan argumentera för eller emot elbilarnas växande marknadsandel.
Om det skall vara politik eller marknad som styr detta, men att både politik och marknad efterfrågar praktiskt användbara rimligt prisatta elbilar tror jag få vill argumentera emot. Volvo har mig veterligen ingen planerad tillverkning i Sverige för några sådana bilar, eller ens några sådana planerade modeller alls. Med säkerhet intill visshet kommer dock självklart elbilar säljas under varumärket Volvo, elbilar tillverkade i Kina, rimligt prisatta genom stor volym, nödvändigtvis inte dåliga bilar, men med säkerhet intill visshet inte tillverkade i Göteborg.
Det hade dock inte hjälpt ett dugg om Volvo pv varit ett svenskägt bolag utan något annat bilföretag som majoritetsägare, det hade verkligen inte hjälpt med Ford som majoritetsägare, det handlar bara om när, hur och var Volvos varumärke hamnar på en produkt tillverkad 100% i ett annat om land än Sverige.

/ fänrik Stål

Mikael Styrman sa...

Ja, så blir det nog.

Men längs vägen dit kommer regeringen att begå det ena skurkstrecket efter det andra, för att sparka plåtburken framför sig, så att den exploderar i ansiktet på någon annan. Under tiden kommer regeringen också att leka Messias med skattebetalarnas pengar och kraftfullt fördöma alla andra, som tar ansvar för sina egna skattebetalares väl och ve.