tisdag 5 februari 2019

Så stryper maffiadiktaturen det fria ordet


.
Ett - av många - sätt som den svenska maffiadiktaturen stryper det fria ordet på är att begränsa tiden för hur länge nyheter, nyhetsinslag och politiskt ”känsliga” program är tillgängliga på SVT:s hemsida.

Förr, när tekniken var långsam, allmänhetens datorkunnande lågt och minneskapacitet dyr var inslag som SVT sänt tillgänglig länge, mycket länge. För cirka tiotalet år sedan ändrades det. När allmänhetens datorkunnande ökade, datorer fortsatte att bli snabbare och minne blev billigare, vidtog den stora utrensningen på SVT och den gäller än. Efter det ligger materialet uppe och är tillgängligt en(!) vecka. Efter att en vecka har gått är materialet naturligtvis fortsatt tillgängligt för dem som går i maffians ledband. Människor som kan tänka själva eller har en maffiakritisk inställning får inte tillgång till materialet längre.

Så stryper man det fria ordet. Man bestämmer vad allmänheten ska få tillgång till. Bara material med ”rätt” åsikter och producerat av maffiatrogen personal görs tillgängligt.

Det är klart att det snedvrider debatten och försvårar det oppositionsarbete som en riktig demokrati förutsätter. Det skyddar politiskt kontrollerade brottslingar och det censurerar och försvårar ett fritt och demokratiskt arbete, inklusive politisk opposition. Då menar jag riktig politisk opposition - Inte den där låtsasoppoistionen som sosseriets mutkolvar i C och L ägnar sig åt. Ur demokratisk synpunkt är detta naturligt djupt problematiskt.

Det går att förstå maffians bevekelsegrunder. Vad ska de rimligen ta sig till, givet de lika odugliga som kriminella pajaserier de förvandlat den svenska statstapparaten till, inklusive rättsväsendet.

Detta är en mycket viktig sak att ändra - sedan när systemet kollapsat under sin egen tyngd och oduglighet - om vi får möjlighet att bygga upp en demokrati och en rättsstat.

Falun tisdagen den 5 februari 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: