torsdag 28 februari 2019

Hur rankas svenska regeringen internationellt?


.
I kölvattnet på avslöjandet av Swedbanks omfattande pengatvätt i kolossalformat åt riktiga busar, Finansinspektionens fiasko, Ekobrottsmyndighetens strutsmentalitet samt avslöjandet att Swedbank några år efter Anders Sundströms sorti nu åter leds av en psykopat och/eller en mytoman, får vi nu även veta vilket internationellt anseende Sveriges regering åtnjuter.

Den amerikanska ambassaden har kallat upp den svenska Finansinspektionen för en briefing. Som om vi lever i Sydamerika. Under normala förhållanden skulle det nog upplevas som utomordentligt kränkande, även av en regering vars specialitet verkar vara att svassa omkring och följa minsta amerikanska vink. Men nu har ju faktiskt under lång tid pågått en förfallsprocess i Sverige som inneburit att det onormala blivit det nya normala. Givet det som utspelats länge nu känns det väl inte så fel att Sverige behandlas som en sydamerikansk bananrepublik. Det är väl don efter person?

Finansinspektionen försökte hålla masken och uttalade lite surt i Ekot att de inte hade tagit ställning till om de skulle ta sig till ambassaden. Men mot bakgrund av vad Finansinspektionen åstadkommit hittills är det nog bäst att de springer till ambassaden.

Vad blir nästa framgång? Får vi se Anders Sundström, Birgitta Bonnesen, Svenska Regeringen, och dess korrumperade underhuggare i nästa Borat-film?

Falun torsdagen den 28 februari 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: