onsdag 20 februari 2019

Gränslöst generösa Cecilia Wikström


.
Cecilia Wikström som sitter i EU-parlamentet för Liberalerna känner vi som en gränslöst generös person med hög svansföring och mycket höga tankar om sig själv. Särskilt generös brukar hon vara med hur många fler världsmedborgare svenska skattebetalare ska försörja. I det sammanhanget har hon inga spärrar. Men nu rapporterar media om att hon också är mycket generös mot sig själv, på skattebetalarnas bekostnad.

Förutom den den skattefria heltidslönen på 80.000 kronor per månad har ju en EU-parlamentariker alla kostnader täckta. Sannolikt har de också en hel del fringisar som de inte basunerar ut på gator och torg. Nu visar det sig att hon också har extraknäck som lobbyist åt två företag, vilket ger henne 70.000 kronor. Inte per år utan per månad. Fast hon säger sig inte vara lobbyist. Det är ju märkligt att hon hinner dra in 70.000 kronor extra i månaden, hon som redan är heltidsavlönad. Utan att det inkräktar på kvalitén i hennes heltidsarbete… Men hon är mycket noga med att påpeka att hon minsann inte är lobbyist åt Coca-Cola. Nänä, det får finnas gränser. Hon har ju som sagt höga tankar om sig själv. Och hon har ”socialiserat” sig med ett av företagen förkunnar hon stolt. Det företaget är bland annat känt för att dess ägare förekom i Uppdrag Gransknings inslag om ”Paradisläckan” gällande lukrativa skatteupplägg på Malta. Hon är nog till och med mer socialiserad med det skatteflyende företaget än med sina väljare. Det är ju åtminstone en lyx som inte svenska fattigpensionärer kan ägna sig åt. Inte heller de i vårdköerna. Säger det oss något om Liberalernas skattemoral månntro? 

Hon säger sig trivas bra i Bryssel. Det kan jag tro. Där behöver hon ju inte vara rädd för att bli skjuten på gatan, få en handgranat i huvudet eller ”bara” få inbrott hemma, medan hon är hemma. Bara hennes extraknäck motsvarar väl inkomsten hos tre till fyra medarbetare på akuten som hennes skyddslingar stormar titt som tätt och kräver respekt. Och de har heller ingen politikerlön att falla tillbaka på. Det har inte heller det tiotal svenska fattigpensionärer som tillsammans får dela på lika mycket per månad som hon drar in bara på hel- eller halvskumma extraknäck.

Det är lätt att vara generös med andras pengar, särskilt när man slipper drabbas av konsekvenserna av den egna generositeten, för det behöver man ju inte, därborta i elfenbenstornet i Bryssel. Eller hur, Cecilia Wikström?

Falun onsdagen den 20 februari 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: