söndag 17 februari 2019

Humanitär stormakt med svansen mellan benen


.
Den svenske medborgaren Gui Minhai har två gånger blivit kidnappad av kineserna och hålls frihetsberövad på ytterst oklara grunder. Åtminstone en av gångerna blev han kidnappad på en semesterresa till Thailand. Det kan ju inte rimligen betecknas som något annat än statsterrorism.

Men den svenska regeringen tiger. Den inte bara tiger utan den går kinesernas ärenden för att tysta Gui  Minhais dotter Angela.

Det går an att stå på barrikaderna och kraxa och ta emot en kinesisk dissident - det är häftigt. Men sedan, när man ska leva upp till statens del av medborgarskapet, då sticker de ryggradslösa kräken svansen mellan benen.

När det sedan kommer fram att svenska regeringen sprungit kinesernas ärenden ljuger man som en häst travar och skyller ifrån sig på sin ambassadör. Och UD:s pressekreterare får presentera den ena fantasifullare historien efter den andra.

Falun söndagen den 17 februari 2019
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fullt logiskt att inte en failed state vare sig vill eller har kompetensen att försvara sina medborgare från godtyckligt eller politiskt motiverat frihetsberövande av andra stater som på så vis anser sig försvara sina intressen. Att Sverige verkligen är en failed state måste väl för alla som inte ingår i nationalsocialdemokraternas sekt var fullständigt uppenbart! Det handlar inte ens om vare sig illvilja, inkomptens eller medvetet agerande, det handlar om en samhällsstruktur som i realiteten upphört att existera men där ledande nationalsocialdemokrater fortfarande försöker överglänsa Bagdad Bob i att få det att framstå som man bara är medvetet inkompetent i allt regimen gör!

/ fänrik Stål