onsdag 20 februari 2019

Som ett eko från det kalla kriget


.
Moderaterna Beatrice Ask och Hans Wallmark skriver i SvD och propagerar för att Sverige bör gå med i Nato, att det ska höja säkerheten. 

Vi har varit där. Vi vet vad det innebär. USA lägger ned mer pengar på sin försvarsmakt än alla andra länder tillsammans. Varje förnuftigt tänkande människa vet vad det innebär. Det innebär att ingen amerikansk statsledning klarar av att minska försvarskostnaderna. Minsta ansats till att försöka resulterar i att den stat i staten som det amerikanska försvaret är, omedelbart iscensätter någon false flag-operation som gör det omöjligt att gå vidare med nedskärningar.

Om något är en höna som värper guldägg så är det väl den amerikanska staten med dess försvarsbudget. Det ger sig självt att en sådan höna måste skötas. För Sveriges del innebär det att ett medlemsskap i Nato flyttar krigsterrorn med dess ständiga provokationer och krigsångest till Östersjön och Sverige.

Vad blir nästa genidrag från de vandrande moderata Kalla Krigs-mumierna? Kanske ett nytt krig i Sydostasien, eller varför inte i Östeuropa, för att stoppa kommunismens utbredning? Det var ju så det hette när USA gav sig in i Vietnam och dess grannländer och mördade miljoner människor och det amerikanska försvaret blev USA:s största narkotika-importör.

Det finns rikligt med exempel, både i historisk tid och i nutid, som visar hur det går för länder som utnyttjas av det amerikanska militärindustriella komplexet för dess rättfärdigande av sig själva. Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien, Jemen och även Ukraina som moderaterna dock tycker att kan åberopas till stöd för deras Natopropaganda. Men till och med för en proamerikansk moderat borde det vara svårt att blunda för att innan amerikansk inblandning i Rysslands grannstater fanns inget krig i Ukraina.

Undrar om de här moderata spökena från det förflutna får betalt på något sätt, eller om dosen ryssrädsla de fick i sig med modersmjölken aldrig blir så utspädd att de förmår tänka klart? Eller är det kanske blåljuskortegerna, kamerablixtarna, de vita dukarna, de många rätterna med de goda vinerna som är så lockande att det kopplar bort omdömet och omtanken om Sveriges väl och ve?

Undrar om moderaterna fortfarande får färdigskrivna manus till sina debattartiklar i Natofrågan från jänkarna eller om de måste skriva dem själva nuförtiden?

Moderaterna lät plundrare slakta det svenska försvaret. Det är därför vi har den här diskussionen. Men vems ärenden sprang moderaterna när man överlät försvaret åt banditer och internationella vapenmånglare för struntsummor? - Inte var det Sveriges! 

Cui bono - vem har brottet gagnat - brukade Marcus Tullius Cicero och Lucius Cassius fråga sig i samband med utredning av grova brott redan för över 2000 år sedan. Vem tjänade på att moderaterna slaktade det svenska försvaret? Nog skulle jag sätta en slant på att det är amerikanska mutor och moderata fickor och karriärer inblandade. 

Om vi verkligen vill hemsökas av krig räcker det inte med moderaternas ”Öppna era hjärtan-politik”. 

Då ska vi gå med i Nato!

Falun onsdagen den 20 februari 2019
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har likaledes funderat en del kring den kapitalförstöring nedläggningen av försvaret och skrotning av fullt gångbar krigsmateriel inneburit. Jag tror inte ens man behöver leta efter orsaker på andra sidan Atlanten, eller ens utanför Sveriges gränser. "Wallenbergs vapensmedja" alltså försvarskoncernen SAAB producerar internationellt välrenomerad försvarsmateriel, med mycket lång livsläng! Så lång livslängd att man i mitten på 90-talet utifrån det lugna omvärldsläget mättat sin hemmanarknad för ett halvsekel framåt! Ja jag skrev halvsekel! De flesta vapensystem har via uppgraderingar livslängd som sträcker sig så långt! Om man inte skrotar ut
vill säga! Är SAAB då ett onskefullt företag som levererar förpackad död och diar skattepengar? Nej SAAB är en kompetent tillverkare av kvalificerad försvarsmateriel!
Att familjen Wallenberg genom politiskt inflytande får korrupta politiker att föra en politik som innebär kapitalförstöring för skattebetalarna, och miljardvinster för familjen Wallenberg är däremot en annan mindre hedrande omständighet för de inblandade!

/ fänrik Stål

Mikael Styrman sa...

Intressant synpunkt och bra sammanfattning.

Till den bör dock fogas att några även tjänat grova svarta pengar på det man slumpade bort. Delvis återfinns parasiterna förmodligen i den krets Du nämnde och bland deras förtrogna/underhuggare. Grovt trolösa personer i ett system helt utan kontroll.