tisdag 19 februari 2019

Hanteringen av återvändande IS-krigare

.
Jag tror att i just de här fallen beror oviljan att ställa dem inför rätta i Sverige på att Sverige inte har eller har haft något förbud mot att delta i terrororganisationer. Det är en fråga som inte är helt lätt lagstiftningsmässigt.

Hur skulle en sådan lag ha kunnat på ett riktigt sätt hantera frivilliga i Spanska inbördeskriget, eller exempelvis frivilliga i kampen mot eller för nazisterna under kriget? Hur skulle domstolarna agerat före respektive efter Stalingrad?

Eller frivilliga i Finland - skulle det ha varit tillåtet enligt lagen?
Hur skulle det ha gått om Sovjet hade lyckats ta Finland och tillsatt en marionettministär och börjat rensa bland finlandsfrivilliga?
Det skulle nog ha gått som med baltutlämningen?

Om något liknande skulle utspela sig idag då skulle Säpo få ränna som tättingar på UD för att hålla Wallströms blus ren genom att inleda förundersökningar och rikta brottsmisstankar åt både höger och vänster. De skulle nog få utlokalisera en Säpo-stämpel till UD, så att de kunde sköta det själv. Det är väl frågan om det inte är så nu, när bläcket på Säpo-pappren inte hinner torka innan Wallström tillkännager brottsmisstankar åt höger och vänster - alltid på Säpos eget initiativ :-D

Men den allt överskuggande frågan som gör att man inte vill ta i ärendena är nog att man inte har några resurser. Det finns ett litet fåtal brottsutredare i landet som duger något till. De räcker inte alls för att klara upp ens en bråkdel av alla ouppklarade mord på öppen gata i Sverige. Resten är ju bara politiska pappersskottare som sitter inne på kontoret och gömmer sig för brottsligheten och som inte skulle komma i mål med de här ärendena om de så fick 200 år på sig. Det handlar om nationer i upplösning, fall där offer, vittnen och målsäganden ofta är döda och de som lever inte vill säga någonting. Det är förmodligen helt utsiktslöst att komma någonstans med ärendena. 

Men för fan - släpa inte hit skiten, när de en gång sökt sig dit!

Plocka av dem medborgarskapet.
Det gjorde Sovjet systematiskt under lång tid.
Och Sverige har inga skyldigheter gentemot religiösa lustmördare.

Falun tisdagen den 19 februari 2019
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag instämmer helt i detta, finns rent av ett tydligt prejudicerande fall med Jackie Arklöv som var dömd i domstol på Balkan (Kroatien?) för krigsförbrytelser under Balkan kriget. Arklöv utlämnades på egen begäran till Sverige för att avtjäna straffet i sitt hemland Sverige, med resultat att rättegången togs om och han friades. Konsekvenserna av det vet vi sedan mer än 20 år! Två polismän som uppenbarligen kunde sitt jobb och hade modet att konfrontera vad som i realiteten var rånare beväpnade som skyttesoldater är döda, och det är ren tur inte fler både poliser och civila fick sätta livet till den gången! Om Jihadisterna ges möjlighet att på olika vis återvända till Sverige är detta givetvis vad som kommer upprepa sig! Gånger tio, gånger hundra, eller rent av gånger tusen!
Självklart måste dock pedofil-jihadisterna lagföras på något vis, men lika självklart saknar Sverige den lagstiftningen och kompetensen.
Tänkte inte på det, som uppfinnaren sa i satir serien Lorry på 90-talet för er som minns....

/ fänrik Stål