måndag 18 februari 2019

Guatemala - god chans nu att marknadsföra svensk värdegrund internationellt


.
Nu har Sverige en god chans att marknadsföra svensk värdegrund, nu när man tack vare Angela Gui har upptäckt korruptionen i Guatemala.

Om vi kraftsamlar kan vi samtidigt göra ett lyft för det Guatemalanska folket, så att ingen längre behöver åka fast för korruptionsbrott i Guatemala.

Vi bör genast skicka en delegation som bland annat består av folk från Vattenfall som kan dammsuga den amerikanska kontinenten för att hitta uttjänta anläggningar som man kan köpa för fantasipriser och sedan sälja billigt. Telia bör självfallet delta för att lära Guatemalanerna hur man kan expandera i korrumperade länder utan att dömas vare sig för stöld, svindel eller korruption. Sjöfartsverket kan lära dem att upphandla helikoptrar och polisen kan lära dem upphandla drönare och langa knark. Narkotikabrottsligheten kommer snabbt att upphöra när polisen tar över knarkhandeln. Transportstyrelsen kan säkert sy ihop en jättebra upphandling av snöröjning och SKL är ju självklara med sin erfarenhet av lokal- och regionaltåg som inte ens behöver gå att köra. Vad skulle inte Stockholms Läns Landsting och Nya Karolinska kunna tillföra till den guatemalanska sjukvården? Kanske digitala luftstrupar av trä eller plåt? Vilket lyft det skulle bli för svensk exportindustri. Och så oroligt som det ofta är i Mellanamerika - vad skulle inte ÖB och Försvarsstaben kunna tillföra med hjälp av en lämplig Pride-Parad? Det är säkert att svenska försvaret skulle inte behöva vara länge på plats så skulle det vara färdigkrigat i Guatemala. Skatteverkets medverkan skulle garantera total förutsägbarhet vid taxering, framför allt av dissidenter som med Kronofogdemyndighetens hjälp kan tvingas betala samma påhittade skulder flera gånger vilket kommer att effektivisera förvaltningen och sänka statens förvaltningskostnader. Energimarknadsinspektionen och förvaltningsdomstolarna bara måste vara med för att införa det svenska tvångsförvaltningsinstrumentet med vars hjälp vem som helst kan plundras, på hur mycket som helst och hur lätt som helst - helt lagligt. Införandet av ett väl fungerande konkursinstrument av svensk modell kommer att undanröja alla bevis för ogrundade påståenden om utbredd kriminalitet i nämnda myndigheters verksamheter. SSU skulle kunna hjälpa dem med bidragsadministration enligt den svenska modellen - garanterat riskfritt. NationalSocialdemokraterna skulle kunna införa en helt stabil rösträkning, fri från överraskningar, vilket skulle göra mutor och korruption helt onödiga i valrörelsen. I slutändan ligger ju hemligheten bakom att bli betraktad som korruptionsfri i att undvika alla former av fällande domar för korruptionsbrott varför justitiedepartementets, Sveriges Domstolars och Åklagarmyndighetens medverkan naturligtvis är självskriven. Ingen sådan här expedition bör naturligtvis få äga rum utan att Institutet mot mutor är med och informerar om vilka målvakter som det går bra att betala mutorna till om man inte vill åka fast.

Låt det inte råda någon tvekan om att införande av svensk värdegrund snabbt skulle leda till att ingen längre skulle behöva dömas för korruptionsbrott i Guatemala. Lika säkert är att framgångarna i Guatemala snabbt skulle sprida sig till resten av Mellanamerika.

Ja, verkligheten är fantastisk i all sin oförutsägbarhet. Ni vet det där med att en fjärils vingslag på ena sidan av Jorden kan resultera i en orkan på den andra sidan? Vem hade kunnat ana att Anders Kompass vägran att acceptera FN:s fredsbevarande truppers systematiska våldtäkter och Guatemalas kidnappning av Gui Minhai för kritik mot den kinesiska diktaturen skulle starta en process som snabbt skulle göra Mellanamerika fritt från korruption?

Falun måndagen den 18 februari 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: