onsdag 6 februari 2019

Rättslig härdsmälta i pedofilmålet i Borås


.
I Borås dömdes för ungefär en vecka sedan en dysfunktionell 22-åring till 6 års fängelse för nätpedofili. Det är, om man månar om förtroendet för de sista spillrorna av vårt korrupta rättsväsende, fullständigt vansinnigt.

Jag har ingenting vackert att säga om det han ägnat sig åt via sin dator. Men påföljden står inte i någon som helst rimlig relation till brotten. Det finns hur många exempel som helst på grova livsstilskriminella som utsätter sina medmänniskor för hemskheter, den ena värre än den andra, som har straffregister som spänner över tiotals sidor, utan att få annat än aktningsvärda rabatter och struntpåföljder av domstolarna, för att sedan skickas ut för att göra nya brott.

Som vanligt när politiska domar ska försvaras gömmer man sig bakom dagens kodord nummer ett i juridiska sammanhang, efter att man förvandlat våldtäkt, som förr var ett grovt brott, till dagens politiska slaskparagraf, med vars hjälp man dömer snart sagt vem som helst som man tycker illa om, till snart sagt vad som helst i straffväg. Förr visste man att en som blev dömd för våldtäkt ansågs ha gjort grova brott, Idag vet man bara att personen blivit föremål för juridiska pajaserier. Han har ”utfört handlingar likvärdiga med samlag”….med sin dator, på distans…förklarar en, som man får förmoda, åtminstone lite skamsen rådman. Man kan undra om man som domare alls behöver vara nykter på jobbet längre?

Man kan inte, om man vänar om förtroendet för rättsväsendet, lägga all skuld för världens olycka på en dysfunktionell 22-årings axlar. En i dagligt tal knäpp person, som man lägligt nog friskförklarat för att kunna hämnas på. Hämnd är det som styr den här domen. Vems hämnd, det skulle granskas av en fri och kritiskt granskande press - om vi hade haft någon. Det mesta talar för att bland de 62 offrens anförvanter, och i deras bekantskapskrets, finns de människor som varit i position att otillbörligt påverka denna dom.

Det handlar inte om denna 22-åring. Världen är ju full av ondska. Mycket av det finns på Internet. Det handlar istället om att dessa barns föräldrar varit för upptagna av att supa, knarka och/eller göra karriär för att ta sitt föräldraansvar och skydda sina barn. Om någon, så är det föräldrarna, eller vårdnadshavarna, som ska åtalas för att inte ha tagit sitt föräldraansvar. 

Det lyser lång väg om den här domen att det är närstående till barnen som försöker tvätta ren sin heder och sitt dåliga samvete, genom att flytta all skuld till en dysfunktionell 22-åring.

Falun onsdagen den 6 februari 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: