torsdag 28 februari 2019

Finansinspektion eller Jourhavande Kompis?


.
Eller kanske Jourhavande mörkläggare?

Somliga frågar nog sig hur Finansinspektionens tillsyn går till.

I fråga om Sundström och Swedbanks maffiaaffärer verkar det, enligt Finansinspektionens egna uttalanden ha gått till så, att man frågat den, av den erkänt tvivelaktiga ordföranden Sundström tillsatta, lika tvivelaktiga VD:n Bonnesen för Swedbank, som tillika är den som basat för Estlands-verksamheten, om de tvättar pengar åt maffian och fått nekande svar. Djupare än så har man inte borrat i saken…!

Det är ungefär jämförbart med att poliser möter en blodig 22-åring, 
som kommer utrusande från Strängnäs Domkyrka, med riksregalierna i famnen. 
Poliserna frågar: Var har du fått de där grejorna ifrån?
Ynglingen svarar: Jag vann dem på Bingo. 
Polisen: Ok, tack. Gratulerar!

Så aningslös kan inte en finansinspektion vara.

Nog borde låtsasinspektionens funktionärer skaka galler tillsammans med Sundström och Bonnesen. Eller, om det är så, att inspektionen inte är till för att vara någon finansinspektion, utan istället bara vara en låtsasinspektion vars syfte är att utöva makt och lugna bankkunder och ägare medan maffian eller terrorister plockar av dem deras pengar eller bedriver annan grov kriminalitet - då bör naturligtvis de som tillsatt inspektionen skaka galler.

För att återvända till frågan i andra meningen är det kanske så att allt färre har anledning att fråga sig hur tillsynen går till och allt fler förstår hur det verkligen går till…

Falun torsdagen den 28 februari 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: