onsdag 16 februari 2022

852 mord ännu het potatis för maffian

 .



Mordet på de 852 personerna som omkom på Estonia är ännu en så het potatis att den sätter rättsväsendet ur spel i Sverige. Det är naturligtvis inte första gången något sådant sker i landet. En allt mer korrupt politisk ledning har successivt bytt ut hederliga domare med civilkurage mot servila politiska drängar. Konsekvenserna av detta ser vi varje dag i Sverige.


Estonia sjönk 1994, för snart 28 år sedan. Fortfarande fruktar de som orsakade fartygshaveriet, satte rättsväsendet ur spel och mörklade orsakerna, sanningen så till den milda grad att man ännu gör allt för att förhindra att sanningen bakom haveriet eftersöks. Det är groteskt på ett sätt som för tankarna till kärnkraften och Birgitta Dahl’s tankeförbudslag. Inte så konstigt kanske - det är ju till stor del samma koppel kriminella stollar som ligger bakom båda lagarna.


De skyldiga ska snart dö en naturlig död. En del har sannolikt redan dött. Lojaliteten inom den grova organiserade brottsligheten bjuder att även de återstående brottslingarna ska få dö utan att konfronteras med sina gärningar. Det är stötande för det allmänna rättsmedvetandet.


För att skydda brottslingarna lagstiftade de om ”gravfrid” på Estonias vrak. Därmed skulle sanningens eftersökande kriminaliseras med en lag som i sig är kriminell och som har kriminella intentioner.


Denna brännvinsadvokatyrens krona gäller - möjligen - de länder som ratificerat den. Den strider mot alla rättsprinciper och all rättstradition. Men en kriminell stat kan ju alltid av och till strunta i sådant - om staten styrs av brottslingar och rättsskipningen likaså.




På ett fartyg gäller flaggstatens lagar. Men Estonia är inte ett fartyg. Det är ett vrak. Ett vrak som ligger på internationellt vatten. 


Vi har med andra ord en situation som innebär att brottslingar med en kriminell lag hindrar att deras brottslighet avslöjas. Det har nu, av allt att döma, vindflöjlarna i Hovrätten för västra Sverige böjt sig för. Inte hedrande för Hovrätten. Inte hedrande för Sverige. Glädjande för den grova brottsligheten.


Det är - bortsett från det uppenbart allvarliga i att mordet på 852 personer mörkläggs av den svenska staten - även för framtiden - allvarligt att viktiga rättsprinciper ruckas på så fort några politiska skurkar önskar det. Det öppnar dörren till fortsatt och utökad brännvinsadvokatyr. Vad blir nästa avsteg från internationell rätt och från folkrätten om det här kriminella lagvrängandet får fortsätta?


Går vi emot en framtid i vilken en starkare nation alltid har rätt att tvinga igenom sin vilja? Om ett amerikanskt fartyg, eller ett ryskt, sjunker på svenskt vatten, kan vi då se fram emot att flaggstaten genomdriver egen lagstiftning runt vraket, kanske till och med på betydande avstånd från vraket, inskränkande svensk rådighet över svensk område, så som nu gangsterskyddslagen kring Estonia inskränker allas rätt på internationellt vatten? Detta bara ett exempel på tänkbara konsekvenser av otyglad korruption.


En liten bananrepublik som den svenska är inne på ett mycket farligt spår när den visar åt andra, mäktigare, och kanske lika kriminellt styrda länder, att det går bra att avvika från gemensamma rättstraditioner när det passar en själv. Exemplet kan - och kommer - om inte Sverige tar sig i kragen - att följas av andra och kommer knappast att begränsas till just fartygsvrak. Den som har mest att vinna på att internationell rätt upprätthålls ska naturligtvis inte ta täten för att undergräva internationell rätt.


Svenska staten bör, såvitt det går att bedöma utifrån den rapportering som skett, sparka berörda hovrättsdomare och ställa dem inför rätta. Gangsterlagen som skyddar brottslingarna som sänkte Estonia måste omedelbart avvecklas. Den är farlig för Sverige.


Att säga att det här stinker är ett kraftigt understatement.


Falun onsdagen den 16 februari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: