måndag 14 februari 2022

Fältmarskalken nu med på banan

 .



Så var det dags för Fältmarskalken Magdalena S Andersson-Patton att kliva in på scenen - direktsänt naturligtvis! Men på grund av den stora brådskan har man inte hunnit sy upp några kamouflagekläder åt henne. Det brukar annars sosseledare ha på sig när de verkligen ska lura skjortan av folk och tala om hur drevet ska drivas.


Med sig hade hon någon man i tidsenliga kamouflagekläder. Kanske en landshövding eller en kommunpolitiker från Norrbotten? Men jag kände inte igen honom. Det är nog ingen som sysslar med penningtvätt åt maffian i politiskt kontrollerade banker. Oklart därför vad han hade för roll. Det var ju ingen Gay-parad heller.


Lite besviken är jag dock. Är det kampanj så är det kampanj! Ingen av dem hade hjälm och inte ens det enklaste vapen. Hur ska folk kunna ta det här på allvar? Ett folk som har fostrats av TV:s propagandister och fått lära sig att om en läkare intervjuas i TV ska han ha läkarrock på sig i studion. En brandman ska hjälm och brandsoldatens klassiska yxa - hur varmt det än är. Och så kommer då Fältmarskalk S Andersson-Patton och hennes biträde utan såväl hjälm som vapen. Hur ska det gå med krismedvetandet? Hur ska den rätta paniken kunna infinna sig? Hur ska vi kunna lura oss själva att det där är föranlett av något annat än Swedbanks penningtvätt åt maffian och den därav följande amerikanska utpressningen?


Nu får ni skärpa till er på propaganda-avdelningen. Hon måste tala till folket - som Churchill gjorde vid tiden för evakueringen från Dunkerque. Hinner man inte skriva ett bra tal kan man ju ta Churchills tal och översätta det till svenska. Inte är det sagt att någon märker det. Blir det inte bra behöver man ju inte sända talet. Då räcker det med stillbilder och propagandaorganens referat av talet. De brukar ju kunna vara helt substanslösa och bara innehålla värdeomdömen som kan förstärka skräcken som för tillfället är huvudmålet. De har ju alltid en väl utvecklad självcensur. Vi skulle kunna utbilda byråkratin i de forna Sovjet-staterna i censur. Där är ju ordet ännu ganska fritt. Men det får bli senare, när vi vet vilka länder USA har bombat till stenåldern, för att värna demokratin och det fria ordet.


Det är säkert ganska skönt att få prata om något annat än papperslösa svartjobbare, krig på gatorna och den hotande elkollapsen. Tur att det ännu går att låta svansen vifta på hunden!


Falun måndagen den 14 februari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: