lördag 5 februari 2022

Synd om politiskt inkorrekta Frölunda

 .


Hockey-klubben Frölunda har drabbats av något som kan kallas för ”Dagens Svenska I-landsproblem”. Klubbens logotyp föreställer en stiliserad indian, som ser målmedveten, rent av arg, ut. Det kan man ju tycka att passar ganska bra i en snabb och fysisk sport som Hockey. Men i det ängsliga politiskt korrekta Sverige passar det lika illa som Tintin, Barna Hedenhös, Pippi Långstrumps pappa eller Negerbollar.


Väl medvetna om denna traumatiska felpositionering började kulorna rulla ur föreningens kassa. Många känner nog till att lallandet resulterade i en hamig och intetsägande logotyp som dessutom från flera håll anklagas för att vara ett plagiat. Dock har inga hockeyklubbar så vitt bekant ännu klagat. Men skrattar gott gör de nog åt hjärnsläppet i Frölunda. 


Nu har jag tagit fram en alternativ logotyp åt Frölunda - fritt - utan konsultarvode. Den skickar ut rätt politiskt korrekta signaler som Frölunda numera vill förknippas med. Det är en bild av miss Marple.


Om ledningen i Frölunda fortfarande inte tycker att den är tillräckligt politiskt korrekt föreslår jag att de fotoshoppar Miss Marple brun eller svart. Skulle det ändå inte räcka kan man ju alltid måla dit en slöja.


Det blir säkert rätt nivå, men jag tror inte att Frölunda kommer att vinna några hockeymatcher med den nya logon. Men de kan ju alltid börja ägna sig åt Rytmisk Gymnastik istället, till exempel Band. 


Falun lördagen den 5 februari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: