fredag 4 februari 2022

Den godhjärtade dumhetens hån mot kompetens

 .

Jag vet inte vad ni tycker i saken. Men jag retar mig ganska mycket på att radion bombarderar oss med halvlyckade, mediokra versioner av mycket bra låtar, nu framförda på bruten svenska. Låtar som sedan tidigare framförts så tjusigt av framför allt Helén Sjöholm. Det är naturligtvis i vanlig ordning den godhjärtade dumheten som använder låtarna i någon sorts ganska misslyckat försök att främja integrationen. Man tror att man främjar integrationen genom att tolerera att man inte lär sig ordentlig svenska, så som man tolererar att skolan utbildar analfabeter - till analfabeter - knarklangande analfabeter. Men jag är av den bestämda uppfattningen att det är ett hån, både mot Helén Sjöholm och mot de många invandrare som lär sig bra svenska, att ideligen spela dessa halvlyckade versioner på bruten svenska. 


Det är inget fel i att man sjunger på en svenska som inte är perfekt. Men när de versionerna nästan helt tränger undan de fantastiska versioner som redan finns i propagandaorganen, då har det slagit slint i huvudet på någon politruk någonstans i de skattefinansierade monopolorganisationerna.


Nu ikväll konstaterar jag att oskicket och hånet även smittat ”På Spåret”. Det är väl bara att de i så fall agerar konsekvent. Om man i propagandamedia systematiskt gynnar jämförelsevis dåliga versioner av fina låtar - varför ska man då bara ge poäng till rätta svar i lek-tävlingarna? Det enda rimliga är väl att ge poäng även för felaktiga svar? Varför inte extrapoäng också till felaktiga svar?


Nog ligger det i korten att det åtminstone delvis bottnar i avundsjuka mot Helén Sjöholm som sjunger så vackert, men avundsjuka förklädd bakom ädla motiv.


Falun fredagen den 4 februari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: