tisdag 1 februari 2022

Miljöpartiet går från klarhet till klarhet

 .


Ibland tror man att allt är gjort, att Miljöpartiet, nu nöjt och belåtet långsamt kan dala mot botten. Men alltid lyckas man överraska och ställa till det ännu värre än tidigare och få en sådan fart på fallet att det kan göra en fallskärmshoppare som glömt fallskärmen grön av avund.


I början av 1960-talet arbetade liberala krafter i USA för att bryta ryggen av rasismen genom att bussa svarta elever till skolor i vita områden. Det här har nu Miljöpartiet i Göteborg låtit sig inspireras av och lanserar en något försvenskad variant.


MP uppmanar föräldrar med svenska som modersmål att placera sina barn i skolor i Göteborgs mer utsatta och segregerade områden. Man kan säga att ledande miljöpartister vill att svenska föräldrar ska göra tvärtom mot hur invandrade föräldrar som värnar sina barns framtid gör. De placerar sina barn i skolor i bättre områden än de själva ännu bor i, för att ge sina barn en bättre start i livet.


Jag tycker att det är ganska fascinerande att man kan ta sig till den lokala partitoppen i Miljöpartiet med en sådan uppfattning om hur föräldrar ser på sina barns framtid. En stor del av problemen i de segregerade områdena kan hänföras till att papporna överger familjerna. Mammorna - de av dem som arbetar - tvingas dubbelarbeta och fostra barnen, som får växa upp utan någon manlig förebild. Ofta blir barnen hel- eller halvanalfabeter, som föräldrarna ofta är. Papporna börjar glatt på nästa familj, som samhället naturligtvis med samma glada humör kommer att försörja och vars framtid ofta är förutsägbar. Men Karin Pleijel, Miljöpartistiskt kommunalråd i Göteborg tycker att svenska föräldrar ska fostra sina barn genom att bussa dem till dessa, av henne och hennes kollegor förstörda bostadsområden, med sina dysfunktionella skolor.


Man kan gärna fråga sig hur länge en politiker hade överlevt i USA om vederbörande hade föreslagit en sådan miljöpartistisk lösning i USA. Jag tror att svaret är ganska givet. Men i Sverige tycks det inte finnas några återhållande krafter som håller borta ens monumental dumhet från politiken.


Vad är problemet, Karin Pleijel, är det för lite knark, vapen, analfabetism och våldsdåd i ”vita” områden i Göteborg?


Så här går Miljöpartiet till val. Vad kan man annat än förundras..?


Falun tisdagen den 1 februari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: