lördag 19 februari 2022

Var det flykt när MP lämnade regeringen?

 .

Det tuggas om och om igen i media hur illa det var när MP lämnade regeringen. Var det rätt eller fel, bra eller dåligt, för dom, för oss och så vidare.


Men förmodligen var det bra för alla.


Sosseriet slapp tyngas av en massa konstiga beslut för att hålla ihop regeringen och bita sig fast vid makten. Beslut som är helt emot vad de står för, om de alls står för något. Åtminstone var de stick i stäv med mycket av vad de brukar landa i. Att de började frysa ut MP berodde nog mest på att de insåg att de var inne i en tidsperiod och en situation i vilken ingen annan ville ha makten. Alla bara låtsades. Vem fan vill ha makten några månader före ett val, när man bara får bränna ut sig, inte kan uträtta något men har massor av möjligheter att göra bort sig riktigt ordentligt, lagom fram till valet? Just det - bara sosseriet är så maktgalet. Bara de har så mycket lik i trädgården som de måste finnas på plats för att skotta jord över - eller helst betong. Till och med Estonia tänkte ju stollarna gjuta in i betong, så det sitter nog i generna.


Miljöpartiet slapp vara med och driva igenom en massa hel- och halvgalna beslut som skulle garantera att de aldrig kommer in i riksdagen. Man kan undra när sjukdomsinsikten och klarsynen drabbade dem? Men när de lämnade regeringen var det i vild flykt från konsekvenserna av sin egen politik som bara skulle ställa till ett elände för befolkningen - utan att åstadkomma någon nytta som skulle kunna kompensera för det. Nu har de ju i alla fall hoppet att några förvirrade stackare ska stödrösta på dem eller att sosseriet ska rädda dem med rösträkningen.


Alla vi andra slapp drabbas av ännu mer av deras politik. Det är ju illa nog det som redan hemsöker oss.


Så alla är nog ganska nöjda. Även MP. Trots att de gråter lite krokodiltårar. Men det beror ju bara på svårigheter att landa i ett vanligt liv utan maktens fördelar på ett mer personligt plan. Nu får de försöka sköta sitt ego på något annat sätt.


Falun lördagen den 19 februari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: