lördag 12 februari 2022

Svårt att inte tänka på anfallet mot Polen

 .

Det är onekligen lite märkligt att det makas så mycket krig i Ukraina under kinesernas OS. Jag tycker att det känns ganska avslöjande. Det känns inte sannolikt att ryssarna skulle vilja störa kinesernas festligheter. Däremot är det ju ganska uppenbart att det amerikanska militärindustriella etablissemanget gärna skulle både vilja ha krig och vilja slå in en kil mellan Kina och Ryssland.


Nu har USA skrämt upp sina underhuggare, dunkat på krigstrumman och dansat krigsdans så länge att om det inte händer något i Ukraina ligger det nära till hands att de förlorar ansiktet. Man kan tänka sig att de skulle värna sitt anseende mer om de inte redan visste att något ska hända. 


Hur kan de i så fall veta det? 


De kan rimligen inte veta hur ryssarna kommer att agera. Möjligen kan de dra på så hårt med sitt ordbajs för att sedan försöka ta åt sig äran av det om det inte blev något, typ: Skulle inte vi ha agerat så kraftfullt så…


Det finns ju alltid möjligheten att de tänker göra en ”Adolf Hitler”. Strax innan tyskarna angrep Polen 1939 tog nazisterna död på några fångar i sina fängelser, klädde dem i polska uniformer, placerade ut liken vid en tysk radiostation, sköt lite i luften och påstod att Polen hade angripit Tyskland och att man nu sköt tillbaka. Händelsen kallas Gleiwitz-incidenten efter stationens namn.


Hitler var bara en glad amatör vad ”false flag”-operationer anbelangar. Jänkarna är däremot proffs när det kommer till bedrägerier. De gör sådant, eller planerar åtminstone sådant, åtta dagar i veckan. Det är mycket mer som talar för att de genomför en false flag-operation snart än vad det är som talar för motsatsen. Vad det sedan ställer till med är ännu en öppen fråga. Det beror nog mycket på vad de gör. Skjuter ned några flygplan, sänker något fartyg, spränger något - vem vet? Framtiden visar. Men jag tror att man ska ligga lite lågt den närmaste tiden för att inte ta några onödiga risker. Exempelvis tror jag inte att det är någon bra idé att flyga nära Ukraina nu.


Falun lördagen den 12 februari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: