tisdag 1 februari 2022

Rond 2 i Partygate-efterspelet närmar sig

 .

Sue Grays rapport om Partygate på Downing Street 10 var påtagligt censurerad och avlövad. Det förklaras av att det pågår en polisutredning och att polisen inte vill att fakta ur utredningen ska läcka ut och försvåra utredningen. För närvarande går det inte för Kreti & Pleti att bedöma om det verkligen är så, eller om det är ett utslag av censur, men det kanske visar sig med tiden.


Dock tycks inte det brittiska maktetablissemanget vara lugnat av det. Strävandena fortgår för att få till ett krig som kan ta över uppmärksamheten och sluta leden. Ukraina var ju på god väg att bli skådeplatsen för ett lovande krig. Men nu verkar ju inte ens det västorienterade styret i Ukraina längre vara roat av tanken att ödelägga Ukraina för att hjälpa den brittiska regeringen att blanda bort korten.


Inte heller USA synes särskilt intresserade av en konflikt med Ryssland i Ukraina. Det kan man ju förstå, med deras senaste trac-record från Afghanistan. Bäst att försöka rädda ansiktet. Det är en något dålig metod att med hjälp av en stor katastrof försöka dölja en något mindre katastrof.


Kanske ”Number 10” snabbt får söka efter någon ny ond regim att anfalla? Varför inte Belarus? Men det kanske inte funkar, av samma skäl som Ukraina inte funkar?


Men Korsika då? Kan inte Storbritannien anfalla Korsika? Om Ronald Reagan kunde invadera Grenada och Bill Clinton kunde invadera Somalia borde ju Boris Johnson kunna invadera Korsika, eller någon liten självständig och ofarlig småstat.


Falun tisdagen den 1 februari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: