fredag 11 februari 2022

Vad leder den arabiska vintern till?

 .

Och vad är det för något? Media älskar ju att döpa olika fenomen sådär. Det är ju februari nu och det finns ju, eller fanns, redan något som kallas ”Den Arabiska Våren”. Då måste väl det här som pågår nu i Sverige kunna vara den arabiska vintern?


I alla fall är araberna/muslimerna numera en stor väljargrupp i Sverige. Eftersom det mer eller mindre är de, och några jämförbara invandrargrupper, som håller sosseriet kvar vid makten så får de göra praktiskt taget vad de vill, inklusive langa knark och mörda folk på gatorna mm. Dessutom är maktapparaten strängt upptagen av att pumpa ut generösa statsbidrag till deras pampar och organisationer.


Nu, i den offentliga striden, står naturligtvis sosseriets maktapparat fast. Men om det är som det brukar vara talar man ett helt annat språk mellan skål och vägg, med dem som nu protesterar. Om det går som det brukar gå, skjuter myndigheterna strax upp de nu för tillfället överblivna andningsskydden en bit och använder dem som ögonbindel så snart de ser arabiska barn som misshandlas eller fostrar sig själva och varandra på gatorna. Myndigheterna kommer att ta vida svängar runt de arabiska hemmen med ögonbindeln på sig, för att slippa se något som kräver ingripande. Det är trots allt en viktig väljargrupp för att hålla sosseriet kvar vid makten.


Falun fredagen den 11 februari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: