tisdag 1 februari 2022

Integrationsproblem i Centern

 .

Kärnväljarna överger centern, läste jag igår i Dagens Industri. De gamla centerväljarna känner sig främmande och har i stort antal lämnat partiet till förmån för SD. Därmed är Stureplanscentern störst i partiet.


För att inte partiet ska slitas sönder av fraktionsstrider, som förr i yttersta vänstern och numera i Liberalerna, vilka håller på att slitas sönder av sosseriets grand old man i Liberalerna, bör partiledningen vidta åtgärder för att främja integrationen i partiet.


Det räcker inte med enbart ett riktat stöd till jordbruket. Det behövs även något som enar Centern, så att partiet åtminstone internt blir den breda mitten. Jag tror att man behöver vidta radikala åtgärder, som visar att man tar täten i integrationsarbetet. Eftersom merparten av landsbygdens folk lämnat, till förmån för SD så blir det naturligt att återstående bönder får jämka sina åsikter så att de stämmer bättre med Stureplanscentern. Till exempel kan man göra stilettklackar avdragsgilla i jordbruket. För att undvika segregation och könsdiskriminering bör man inom partiet överge han och hon, till förmån för hen. Kanske bör partiet även kämpa för att göra stilettklackar obligatoriska vid alla arbeten i jordbruket, för alla ”hen” som vill vara med och bygga den breda mitten.


Falun tisdagen den 1 februari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: