fredag 4 februari 2022

Har Nato-provokationer blivit det normala?

 .

I något av propagandaorganen såg jag att brittiskt flygvapen hade trakasserat bort ryska flygplan. Det är kanske inget ovanligt med det. Och det skulle kanske inte vara något att reagera mot - om det inte var för vad som mer stod att läsa.


Britterna hade inte jagat bort ryssarna från brittiskt område. De hade jagat bort dem från ett område ”nära ett område av intresse” för britterna. Det vill säga ett område där vem som helst får vistas.


Vad är det för något? Det låter ju som rena krigsprovokationer. Sjörövarmetoder! Nära besläktat med det som Lukasjenko i Vitryssland ägnade sig åt när han lät tvinga ned ett civilflygplan för att gripa dissidenter.


Den intressantaste frågan är nog om det är praxis att bete sig så, om det var psykopater i brittiska försvaret som agerade efter eget huvud, eller om det är en följd av att den brittiska statsledningen har skämt ut sig, burit sig svinaktigt åt mot mindre bemedlade medborgare, för att sedan själva strunta i reglerna. I det senare fallet skulle det innebära att den brittiska statsledningen fortsätter att skämma ut sig, men inga media i Sverige vågar säga ett ont ord om några dumheter som Nato ägnar sig åt.


Falun fredagen den 4 februari 2022

Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Utredningen visade att Lukasjenko inte tvingade ner planet utan piloterna valde att landa i Minsk efter bombhotet! Nato är det största hotet mot freden på jorden och de provocerar hela tiden! Ca 90% av intrång på svensk område görs av Nato-flyg!

Benny