söndag 13 februari 2022

Moderaterna måste ta i adoptionsskandalen

 .

Sosseriet kontrollerar SVT:s Uppdrag Granskning, i likhet med de flesta andra svenska media. I UG har de flaggat för att - som det får förstås - moderata partiledningen inte har rent mjöl i påsen i adoptionsskandalen. UG har flaggat för att de vet mer. Sedan har UG gjort halt - utan förklaring.


Situationen är märklig och kan uppfattas som en utpressningssituation riktad mot den moderata partiledningen. Det kan lätt uppfattas som att sosseriet - eller någon annan - på detta sätt kontrollerar moderaterna. Det skadar moderaternas förtroende och antyder att moderaterna kan sänkas, i så nära anknytning till valet att eventuell moteld blir verkningslös. Om frågan förblir outredd skadar det också förtroendet för Moderaterna. Det är ungefär så mycket som vi vanliga dödliga vet om saken, eftersom alla som kan veta något tiger som muren.


Det duger inte att moderaterna duckar för frågan nu. Katten måste lyftas upp på bordet, som finnarna säger.


Om den moderata partiledningen har rent mjöl i påsen är det angeläget att det klarläggs nu. Om de inte har rent mjöl i påsen är det ännu viktigare. Annars leder det till att frågan antingen detonerar i valrörelsen eller att moderaterna inte kan befria sig från misstankarna om att partiet är fjärrstyrt och kontrolleras av någon helt annan än partiledningen. Kan inte moderaterna framgångsrikt tillbakavisa antydningarna nu är det bättre att byta partiledare nu - inte när katastrofen är ett faktum. Underlåtenhet att agera riskerar att uppfattas som att en politisk läggmatch är anbefalld och kommer att verkställas.


Moderaterna måste ta i frågan - NU - inte vänta på bättre tider när valet är så nära förestående.


Falun söndagen den 13 februari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: