tisdag 7 februari 2023

Bröderna Kia en bricka i NATO-spelet

 .


Åtalet och de fällande domarna mot de persisk-bördiga bröderna Peyman och Payam Kia är ganska uppenbart till största delen en skådeprocess. Mycket talar för att man från hög svensk nivå odlat ett fall som skulle hjälpa nationalsocialdemokratins kriminella pampar att folkligt förankra sitt förestående lappkast i fråga om ett svenskt NATO-medlemskap.

Det är inte så att jag tror att de två bröderna är oskyldiga. Men däremot har deras betydelse kraftigt överdrivits i det politiserade rötväsendet.


Myndigheternas ”berättelse” sitter helt enkelt inte ihop. Å den ena sidan ska man länge ha misstänkt framför allt den ena brodern för grovt spioneri. Å den andra sidan ska man ha låtit honom hållas i flera år - trots misstankarna - och hela tiden gett honom mer kvalificerat hemliga uppgifter. 


Det bär inte sanningens prägel.


Redan från begynnelsen luktar fallet mygel lång väg. Det är för en vanlig förnuftig människa så osannolikt att man utan betänkligheter sätter kvalificerat hemliga uppgifter i händerna på en första generationens invandrare, med många generationers anor i områden med anrik utvecklad säkerhetspolis- och spioneritradition. Det är så osannolikt att människor verksamma i den branschen skulle kunna landa i sådana slutsatser, att skulle det vara sant är de ansvariga mycket större hot mot Sveriges säkerhet än bröderna Kia någonsin skulle kunna vara. Mot några sådana har inga rättsprocesser inletts. Det säger oss naturligtvis en hel del om bakgrunden till det här fallet.


Övervägande skäl talar starkt för att det här är ett spionerifall, framodlat av vuxna pojkar, vilka har förläst sig på spionromaner och vilka inte har varit hemma den dagen samvetet delades ut.


Den mest sannolika bakgrunden både med hänsyn till innehåll och tajming är behovet av att producera ett opinionspåverkande spionerimål ägnat att avleda allmänhetens fokus från socialdemokratins lappkast i NATO-frågan och göra den svenska allmänheten mer välvilligt inställd till ett NATO-medlemskap.


Bröderna Kia må vara spioner, men framför allt är de andra krafters nyttiga idioter.


Falun tisdagen den 7 februari 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: