måndag 6 februari 2023

Inför obligatoriska drogkontroller i riksdagen

 .

Inför obligatoriska drogkontroller vid både in- och utpassering till riksdagen, regeringskanslierna och våra domstolar. Även personalen bör omfattas. I synnerhet säkerhetsvakterna bör genomlysas. Vi vill ju inte ha säkerhetsvakter med gängkoppling som kan fungera som knarkkurirer till riksdagen m fl ställen. Det finns ju en historik med säkerhetsvakternas vapen som ”försvinner”.


Det är extremt olämpligt att lagförslag och beslut angående narkotikan och de problem den skapar, fattas av personer med anknytning till narkotika, vare sig det gäller eget bruk eller delaktighet i langning eller de har egna ekonomiska intressen av en lönsam och ostörd narkotikalangning.


Genrebild: Personen på bilden har inte nödvändigtvis
mer med innehållet att göra än att tillhöra en kategori
som träffas av förslaget till drogkontroller.


Det räcker inte att var och en själv kan räkna ut att den lika taffliga som samhällsfarliga lagstiftningen och lagtolkningen på området har sin orsak i funktionärers egen allt för nära relation till narkotikan. Skadan sker ändå.


Man bör angripa problemet så nära dess källa som möjligt. Börja med de havererade lagstiftarna som är upphovsmän till den havererade lagstiftningen, vilken står i mycket nära relation till de havererade domstolarna som levererar domar i grova brottmål vilka skulle kunna få vilken utlänning som helst att skratta sig fördärvad. Domar som bara en svensk kan ta på allvar. Mer om detta en annan gång. Det tycks ju vara en outsinlig källa till dråpligheter vilka skulle betraktas som överdrivna och orealistiska om de förekom i en satir.


Falun måndagen den 6 februari 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: