måndag 13 februari 2023

En träklubba i skallen på forskningen?

 .


Vad är det som pågår på den nordamerikanska kontinenten?
  Är ballongerna som man nu närmast hysteriskt skjuter ned både fientliga och farliga? Kommer vi att få veta varifrån de kommer och vilket deras syfte är? Eller kommer vi att matas med förskönande bullshit ägnat att dölja att någon åter igen tänkt med förlängda märgen?


Det är svårbedömt av den enkla anledningen att vi inte vet vilken ytterligare information som finns, men som undanhålls oss.


Med hittills känd information i ärendet är det svårt att inte associera till en neandertalare som tycker att man behöver forska om klimatet men ganska snart belönas med en rejäl träklubba i huvudet av en grupp som har mer dna gemensam med gorillor och inte tycker att forskning är högprioriterat. Vi har ju redan flygplan och robotar. Vad mer kan man önska sig?


Vissa sanningar tycks eviga. Till exempel hur sanningen alltid tycks undanhållas folket för att det ena eller det andra särintresset anser sig ha rätt att bestämma för andras räkning vilken kunskap som inte är lämplig för dem.


Se gärna den första Apornas Planet-filmen, den med Charlton Heston. Den fångar synsättet och maktutövningens väsen på ett sätt som plötsligt blivit väldigt aktuellt på grund av de senaste dagarnas händelser.



Nu börjar den här cirkusen påminna om Orson Welles radiosända dramatisering av "Världarnas Krig".


Falun måndagen den 13 februari 2023

Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske man vill flytta fokus från Nordstream?...

Mikael Styrman sa...

Ja, det kan säkert bidra, men det behöver inte vara enda orsaken.