onsdag 1 februari 2023

Erdogan vill styra Sverige

 .

Enligt media har Erdogan uttalat att nej till NATO för Sveriges del gäller så länge det inte är förbjudet att elda koraner i Sverige.


I och för sig är det kanske inte ett så orimligt krav. Finland har landat i en annan ståndpunkt. Där tillåts inte koranbränning.


Men frågan kan ha fler bottnar än så. En är naturligtvis att en diktator som Erdogan inte ska styra Sveriges lagstiftning. En annan invändning är att ett förbud kan leda till att aktiviteter som vi inte alls vill freda, kan bli fredade oavsiktligt genom ett förbud.


Sverige kan väl svara med ett motkrav? Det gör man ju ofta i förhandlingar.


Vi förbjuder koranbränning när Turkiet släpper sina politiska fångar och slutar förfölja sina medborgare på etnisk eller politisk grund.


Varför inte också kräva att Turkiet slutar bryta mot EU:s och NATO:s sanktioner mot Ryssland?


Hade tingens ordning varit annorlunda i Sverige hade vi ju även kunnat kräva att turkar ska ha rätt till en rättssäker rättegång. Men eftersom vi inte kan ståta med något liknande i Sverige vore det ju hyckleri och skulle bara dra ett löjets skimmer över de sorgliga resterna av ett opolitiskt och okorrumperat domstolsväsende som vi är begåvade med.


Falun onsdagen den 1 februari 2023

Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Eftersom de fato, ideologi, filosofi och religion, strävar åt samma riktning och ändå inte hittat rätt och ändå tjafsas det fram å tillbaka, oliktänkande kallas de kanske som inte tycker enligt en själv, och har man en plattform så kan man, så kan man, som allt annat...lagföra allt. Ligger i människans natur att väsnas, om man kan.