söndag 26 februari 2023

Mycket trams i debatten om Nato-anslutningen

.

Alla de här tidningsartiklarna om hur vårt blivande Nato-medlemskap är satt i fara har bara ett enda syfte och det är att sälja tidningar. Det kan väl i och för sig vara viktigt, men det är inte anledning att gå in i Nato.


Framför allt är det mycket överdrifter om betydelsen av att Sverige och Finland går med i Nato samtidigt. Det ska bli si och så svårt att samarbeta om inte båda är med i Nato, påstår man. Men det motsägs naturligtvis av alla samarbeten som redan finns mellan länder på olika sidor av Natogränsen. Ta bara ett sådant exempel som JAS, och i stort sett alla JAS föregångare. Vi skulle inte ha något JAS om det hade någon nämnvärd betydelse på vilken sida av Natogränsen man befinner sig.


Det är bara ett utslag av att den svenska vapenindustrin inbillar sig att vi behöver vara med i Nato för att de ska få kränga vapen. Det i sin tur stressar ”servicepersonalen” som vapenindustrin kallar våra politiker. Det är också anledningen till Kristerssons direkt motbjudande kryperi för Erdogan.


I stället för att krypa runt i Turkiet borde både Kristersson och Billström ta en valium och sätta sig ned på sin kammare och ta det lugnt.


Erdogan och hans kumpaners mygel och handel med avlatsbrev till byggfuskare i Turkiet har dödat många gånger fler turkar än kurdernas frihetskamp. Kristersson och Billström stärker bara Erdogan med sitt naiva fjantande och det är inte i Sveriges intresse. Det är faktiskt så lite i Sveriges intresse att det gränsar till förräderi att hålla på med det där svamlet. Sveriges bästa förhandlare är att hålla tyst och låta jordbävningen göra sitt jobb. Den är mycket bättre förhandlare än våra dilletanter.


I övrigt är det, som jag skrivit tidigare, säkert viktigt för Finland att gå med i Nato så tidigt som möjligt. Finland har en lång gräns mot Ryssland och ett utsatt läge.


Sverige har inte alls det problemet. Om Finland går med i Nato har Sverige ett mycket skyddat läge, som kan och bör förbättras ytterligare genom vissa avtal med Nato, vilka ger Nato rätt att använda vissa baser i Sverige samt transitera genom Sverige. Sverige kommer att försvaras av Nato vare sig vi vill det eller inte.


Om Nato inte begriper vilken skada Nato drabbas av om de låter Ryssland ta över Sverige, då är Natos representanter så inkompetenta, för att inte säga direkt korkade, att då har vi i alla fall ingen nytta av Nato - vare sig vi är med eller ej.


De enda som lider av om vi inte kommer med i Nato är de traditionella gratisätarna och det är inte för deras del som vi ska samarbeta med Nato. Vad mig anbelangar kan de gärna äta på Max eller McDonalds och ta med sig ett lådvin dit. Frågar de snällt och beter sig diskret får de säkert gärna sitta där och fotografera varandra. Det finns även mobila blåljus som de kan ta med sig och placera på bordet, för att skapa rätt atmosfär.


Sossarnas genom Morgan Johansson framförda gnäll om Sveriges Natoansökan handlar nog bara om att flytta fokus från olika katastrofer, som numera inträffar nära nog dagligen och är en direkt följd av vad han och hans ”bröder” ställt till med. Det är klart att med saker som sosseriets droghandel, kohandeln med Kakabave och nu senast rikspolischefens mord på Mats Löfving så vill sosseriet gärna flytta fokus till annat.


Falun söndagen den 26 februari 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: