onsdag 22 februari 2023

Välregisserad skenrättegång mot Löfving

 .

Så presenterades den då. Rikspolischefens - av skattemedel finansierade - ”advokat”  Rudy Viksten’s utförda utredning av kotterierna i den högsta polisledningen. 


Rudy Viksten, Polis-tvättare

Resultatet blev - föga förvånande - som förra gången när rikspolischefen Anders Thornberg - då Säpo-chef - anlitade Rudy Viksten för renommétvätt. Då som nu kom Rudy fram till att Thornberg var helt oskyldig till allt som utspelar sig inom hans fögderi.


Det var rätt intressant att höra - tyckte jag - att Staaf och Löfving landat i diametralt olika ståndpunkt i fråga om huruvida de haft eller inte haft en sexuell relation. Lite svårt att förena de två ståndpunkterna. Man kan ju inte gärna ha haft en sexuell relation om bara den ena har haft sex. Om den ena har haft det talar förstås mycket för att bägge deltagit.


I alla fall har Thornbergs torped sin uppfattning klar. Han konstaterar att Thornberg ska avskeda Löfving eller gömma undan honom någonstans. I så fall då sannolikt på ett lätt jobb med högre lön, så att han inte ställer till problem. Det där med avsked är nog mest ägnat att få honom att hålla klaffen.


Intressant att vi inte fick veta någonting om hur Thornbergs torped klarlagt Löfvings skuld för det inträffade - och Staafs oskuld.


Lika intressant att utredningen inte landat i någon rekommendation för Staaf. Minst sagt oförenliga slutsatser, tycker jag.


Det ligger i farans riktning att slutsatserna varit i Thornbergs säck innan de hamnat i Rudy Vikstens påse.


Men kanske betalar skattebetalarna för lite för Vikstens renommétvätt åt rikspolischefen, eftersom han inte ville vara med i Aktuellt, trots att man på allt sätt själva sökt uppmärksamhet för sin välregisserade presentation under dagen?


Kanske var det frågorna som skulle kunna ställas i studion som skrämde Viksten? Vid deltagande i Aktuellt är det inte lika självklart att kunna styra vare sig ordet eller föreställningen som det är på den egna showen.


Jag får en känsla av att de här frågorna inte är tillfredsställande begravda ännu - åtminstone inte djupare än liket i plastsäckarna på Norra Begravningsplatsen i Solna, som polisen for iväg med när det upptäcktes och förhoppningsvis gömde bättre någon annanstans...


Falun onsdagen den 22 februari 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: