söndag 5 februari 2023

Förbjud idrotten

.

Inom idrotten verksamma - i synnerhet ledare - tycks påtagligt överskatta idrottens avhållande effekter mot korruption och kriminalitet - åtminstone i officiella sammanhang. Vad de sedan gör mellan skål och vägg vet vi inte. Samma gäller för andra aktuella samhällsproblem. Idrotten hjälper mot allt, tycks man mena. 


Många trodde länge på det där med idrotten och kriminaliteten, på den tiden kriminaliteten inte var så utbredd i samhället. Före rödingarnas massimport av potentiella väljare, varifrån som helst, av vilken vandel som helst.


Men tyvärr - det har visat sig att idrotten inte har någon sådan avhållande effekt på ungdomar. Den speglar mest bara situationen i samhället. Den som är hederlig annars är hederlig när han idrottar osv. När Södertälje-ligorna slår till mot krogar som ett led i ungdomarnas gängkriminalitet kommer nästan hela fotbollslaget med i anfallet. Det är ju en lagsport. Om idrotten gör något i tider med hög ostävjad kriminalitet i samhället så tycks det vara att sprida och legitimera kriminaliteten.


Idrotten är inte fri - vare sig från korruption eller annan grov kriminalitet - det fungerar bara lite annorlunda inom idrotten. Man stjäl inte varandras gympadojor, man rånar inte gamla tanter på läktaren och man skjuter inte varandra i omklädningsrummet. Möjligen ger man numera varandra ett skjut i duschen. Fixade matcher är numera ett utbrett problem. Högre upp i pyramiden är det fixade turneringar och fixade mästerskap som gäller och naturligtvis är summorna större. Så mycket större att man kan kosta på sig att ljuga en hel del.


Det är svårt att veta om en del av nyss nämnda problem påverkas av den allmänna könsdysforin som är så på modet numera, åtminstone bland vissa doktor Mengele-typer i vården, vilka finner det ytterst intressant och underhållande att experimentera med ungdomar i allt för tidig ålder. Om den hittillsvarande trenden håller i sig och nästan var och varannan ska bestämma sin könsidentitet själv - och individuellt - kommer antalet omklädningsrum aldrig att räcka till inom idrotten.


Idrotten är numera så korrumperad - från topp till tå - att det kan ifrågasättas om inte ett bättre sätt att skydda ungdomen från kriminalitet, numera är att förbjuda dem från att ägna sig åt idrott - åtminstone i organiserad form.


Falun söndagen den 5 februari 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: