söndag 5 februari 2023

Våra banksters ansvar för bedrägerierna

 .

Vi nås av upprörande berättelser om hur våra banksters har byggt upp samhällsfarliga system som tillåter att bankkunderna plundras på ett sätt som nästan får en att tänka att bankerna är i maskopi med banditerna.


Bakgrunden är att bankerna av ansvarslösa regeringar tillåtits, eller tvingats, att döda det gamla hyggligt friska banksystem som vi hade i Sverige och ersätta det med osunda oligopol.


Under de senaste åren har bankerna missbrukat sin dominerande ställning till att dra in nästan alla bankkontor och i praktiken avskaffat den svenska valutan och ersatt den med ett sårbart digitalt system som man inte behöver vara särskilt konspiratorisk för att inse att har förpassat oss alla till en situation en hårsmån från katastrofen.


I så måtto är naturligtvis bankernas agerande samhällsfarligt och deras svaga bemötande från vår attrapp till tillsynsmyndighet inget annat än korrupt - kanske i så hög grad att en genomlysning skulle landa i bedömningen kriminellt korrupt.


Nu är det människor som sparat hela sitt liv som på ett ögonblick plundras på alla sina besparing av de skurkar som bankpsykopaterna känslokallt krattat manegen åt. Vad det verkar så försöker bankerna undandra sig ansvar för sitt samhällsfarliga system.


Jag är ingen vän av socialiseringar, men socialiseringar kan vara ett redskap för att återställa en sund marknad som satts ur spel av ansvarslösa skurkar.


Om inte bankerna börjar bete sig hederligare mot människor som drabbas av skurkarna som bankerna öppnat dörren åt med sina säkerhetsmässigt undermåliga system, tycker jag att staten bör dra in bankernas oktroj och därefter överta dem. Därefter startar man i statens regi nya lokala banker i vilka man erbjuder lokalt boende eller verksamma människor att teckna aktier eller helt sonika tilldelar dem aktier. Det bör naturligtvis kombineras med skarpa rösträtts- och ägandebegränsande regler vilka förhindrar att hyenorna tar över bankerna igen, med hjälp av korrupta politiker och dito tjänstemän. Men det ska ju vara skarpa regler som garanterar att bankerna verkar osjälviskt, samhällsnyttigt och med lokalsamhällets bästa för ögonen. Inte sådana där rundningsmärken med vars hjälp socialdemokratin snart har förvandlat hela det svenska näringslivet till ett enda stort östtyskt konglomerat. 


Falun söndagen den 5 februari 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: