onsdag 8 februari 2023

Hur styr maffian TV4:s nyheter?

 .

Mycket uppmärksamhet har i dagarna ägnats av media åt hur den grova organiserade brottsligheten infiltrerat sosseriet. - Eller om det möjligen är tvärtom? Bland annat har vi fått veta hur kommunledningen i Botkyrka under förra året stängde några ABF-lokaler för att komma till rätta med partiets förgreningars inblandning i narkotikalangningen. Vidare att det har visat sig att högsta socialdemokratiska partiledningen tycks ligga bakom den därpå följande kuppen mot det kommunalråd i Botkyrka som vidtog åtgärder mot gängkriminalitetens infiltration av ungdomen i ABF:s lokaler. Dessutom har vi fått veta hur partisekreteraren Tobias Baudin ljuger som en häst travar när han blir tillfrågad om saken.


Men allt detta har blåst förbi utan att man upptäckt någonting av detta i TV4:s nyheter.  Det sticker verkligen ut. Det tycks även gälla exempelvis bilbränder, som med säkerhet i hög grad är invandringsrelaterad. Inte heller de tycks - åtminstone nu - lyckas ta sig över nyhetströskeln i TV4. 


Det torde väl vara något oklart i hur hög grad och på vilket sätt bilbränder, skolbränder och annan liknande förstörande brottslighet även är narkotikarelaterad - om det finns ett direkt beordrat samband eller om exempelvis bränderna är en oönskad men ändå följd av narkotikabruket. Kanske finns det inte ett entydigt svar utan en mer komplex bild råder?


I vilket fall som som helst sticker TV4 ut i sammanhanget. Den som förlitar sig på TV4 som nyhetskälla skulle kunna vara helt ovetande om hur sosseriet upplåter ABF-lokaler för gängkriminellas narkotikalangning i förorterna och samtidigt rycker undan mattan under politiker som försöker bekämpa narkotikalangningen och styra upp verksamheten.


Rubrikens fråga är vilket fall som helst intressant. Hur styr maffian innehållet i TV4:s nyheter? På vilken nivå i företaget och med vilka metoder?


Falun onsdagen den 8 februari 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: