fredag 24 februari 2023

SLAM sa det, så att det ekade i korridorerna…

 .

…när råttorna på enheten för särskilda utredningar slog igen utredningen mot Mats Löfving innan hans lik ännu hunnit kallna. Här ska inte springa några journalisthyenor och rota i hur och varför vi och våra överordnade jagade livet ur Mats Löfving.


I ett fungerande rättsväsende, med flera fungerande och konkurrerande poliskårer, som håller ordning på varandra - som i Italien - skulle inte maffian kunna kontrollera hela poliskåren och hela rötväsendet som i Sverige.


Dörren ska nu stängas till skydd för brottslingarna som mördade Mats Löfving, om inte annat så genom att uppfylla likgiltighetsrekvisitet. 


Vad var det då som var så viktigt att rikspolischefens torped behövde förklara hur ingenting blivit fel i sak gällande Linda H Staaf - en riktig äreräddning - vare den befogad eller ej - för att sedan i nästa andetag hämta fart ända ifrån grundlagarna för att tillräckligt kunna ta heder och ära av Mats Löfving?


Hela den under onsdagen direktsända offentliga avrättningen av Mats Löfving andades mörkläggning och justitiemord.


Hur kan en utbildad och erfaren domare tala om avsked och skiljande från tjänst, respektive skiljande från chefsbefattning, när han nyss redogjort för att de försyndelser som Löfving påstås ha gjort sig skyldig till, är av karaktären att det normala skulle vara en måttlig disciplinär åtgärd, som exempelvis en tids löneavdrag? Hur kan en erfaren domare göra på det sättet? Jag tycker att det kan finnas anledning att utreda om Rudy Viksten även bör åtalas för exempelvis grovt oredligt förfarande.


Det finns en annan aspekt på karaktärsmordet på Mats Löfving, vilket resulterade i hans självmord. 


Vem ”goade” karaktärsmordet mot Mats Löfving, sedermera mordet, för att uttrycka sig på juridisk nysvenska, vilket man säkert är väl förtrogen med på Justitiedepartementet?


Var det justitieministern? Var det någon annan på Justitiedepartementet? Det finns anledning att forska i saken. Den, eller de, personerna kan vara farliga även för andra än numera hädangångne Mats Löfving.


Falun fredagen den 24 februari 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: