fredag 1 september 2023

Det har något primitivt över sig…

.

…att ledande sosse-, V- och MP-kvinnor (nedan sossekvinnorna) så lättvindigt överger muslimska kvinnor och kanske särskilt muslimska invandrarkvinnor i första generation. Lika primitivt verkar det att man är bekväm med att det strömmar mängder av män in i landet - illegalt - men få kvinnor. Om det hade varit tvärt om - i fall det hade varit ensamma kvinnor som strömmat in i landet - hade det nog tagit hus i helvete.

Sossekvinnorna månar väldigt om muslimska män, vilket i och för sig inte är så konstigt - även om många av kvinnorna själva verkar vara inne i långvariga relationer och inte borde vara ”ute på marknaden”.


Så långt går omsorgen om de muslimska männen att man blundar för kvinnoförtrycket som de muslimska kvinnorna utsätts för - även i Sverige.


Omsorgen om muslimska män känner inga gränser. De får överge sina familjer som skattebetalarna ska föda. Inte bara en, utan två, tre och ibland fler familjer ska hållas med bostad och försörjning, allt medan männen driver omkring i rent manliga miljöer där de fördriver sin tid i den mån de inte tar hand om sossekvinnorna eller i många fall ägnar sig åt brottsaktiviteter, för att dryga ut det magra statliga brödet.


Det hade varit klädsamt om sossekvinnorna även hade månat om de muslimska männens egna kvinnor vilka ibland dubbelarbetar med låga löner, i andra fall sitter hemma och tar hand om deras barn, ibland med fotsida huckle över huvudet i den mån de överhuvud taget får lämna bostaden.


Sossekvinnorna framhåller gärna hur civiliserade och förfinade de är i offentligen, hur de kämpar på barrikaderna för integrationen. Men när medias kameror riktas bort beter de sig som stenålderskvinnor.


Det är onekligen åtminstone lite märkligt, kanske till och med ganska lustigt hur de beter sig, samtidigt som de begär att bli respekterade, tagna på allvar och bli betraktade som stora tänkare.


Falun fredagen den 1 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: