tisdag 12 september 2023

För en gångs skull har Ardalan Shekarabi rätt

 .


För en gångs skull var Ardalan Shekarabi sanningen på spåren i Aktuellt 21 ikväll. Nu måste det bli verkstad - inte bara substanslöst och ångestfyllt pladder.


När samhället hotas av grov kriminalitet, mord, kaos och upplösning är inte rätt åtgärd att skicka iväg alla förslag till ändringar eller skärpningar av lagen till långtidsutredningar utan mål och utan framdrift. Dit skickas idag alla farliga ärenden på grund av beröringsskräck hos drönarna i riksdag och departement. Det är inte vad Sverige behöver nu.


Genomför istället skyndsamt viktiga och beslutsamma ändringar. Gör som finnarna brukar göra. Sedan får man justera dem under hand OM det visar sig nödvändigt.


Inför långa straff och obligatorisk utvisning på livstid för grova brott begångna av människor som har ett annat medborgarskap än svenskt eller som har dubbelt medborgarskap. Dra in det svenska medborgarskapet för grova brottslingar som har dubbelt medborgarskap.


Straffet är inte till för att hålla på och lalla och skämma bort grova brottslingar. Det är till för att skydda alla andra och samhället från brottslingarnas gärningar.


Inför långa straff och obligatorisk utvisning på livstid för familjemedlemmar som främjar andra familjemedlemmars grova brottsliga verksamhet.


Inför långa straff och obligatorisk utvisning på livstid för grov våldtäkt och gruppvåldtäkt.


Inför livstids fängelse som normalstraff för mord, grov allmänfarlig ödeläggelse och jämförbara grova brott.


Inför livstids fängelse för övergrepp i rättssak som syftar till att skrämma vittnen i mål om grova brott. Tio år i mindre allvarliga mål. Straffet för övergrepp i rättssak och hot mot vittnen måste alltid straffas minst lika strängt som - och helst strängare än, straffet som målet handlar om. Annars kan man lika gärna lägga ned domstolarna eftersom de aldrig kommer att komma i mål när det handlar om grova brott.


Sluta lalla i domstolarna med skadestånd som den drabbade själv måste driva in och aldrig kommer att få del av. Alternativt se till att staten förskotterar skadestånden och driver in dem från brottslingen i efterhand. Det som pågår nu i domstolarna är bara skenheliga domares hycklande självsmekeri. Det är bara kriminella domares översitteri och hån mot alla brottsoffer.


Ta bort alla minimiåldrar gällande straff för grova brott.


Ta bort alla ungdomsrabatter och mängdrabatter vid utmätning av straff.


Stäng den svenska parodin HVB-hem som mer eller mindre präglas av anarki för att personalen inte har några befogenheter.


Upphandla fängelseplatser i Afrika för utländska brottslingar. Kriminalvården ska inte vara ett hotell för kriminella människor från tredje världen för vilka ett svenskt fängelse är näst intill ett paradis.


Det behöver dessutom fattas en mängd beslut, för att senare finjustera lagstiftningen. Men när flera personer skjuts varje dag måste man komma igång. Finliret får man sköta senare.


Med den gamla lagstiftningen som grund, som man ändrar i, skriver vilken svensk jurist som helst, som är någonting att hänga i julgranen, alla nya akuta lagar på en dag så att man kan gå till beslut nästa dag i riksdagen. Eller skulle kunna gå till beslut om inte riksdagsmännen hade sin beröringsskräck att kämpa med.


För övrigt: 

När jag ovan skriver om långa straff menar jag inte att man bara ska höja maxstraffet som domstolarna aldrig kommer att döma till - höj istället golvet!


Falun tisdagen den 12 september 2023

Mikael Styrman.

Inga kommentarer: