onsdag 13 september 2023

Glöm alla tankar på integration?

 .


Gjorde Fredrik Reinfeldt svenskarna till fullblodsrasister med sin ”öppna era hjärtan-politik”?

Ja, mycket tyder i alla fall på att han, Stefan Löfven, Åsa Romson och liknande ljushuvuden är på väg att lyckas med den bedriften.


Alla som spränger, våldtar, stjäl, skjuter, langar knark, bränner upp alla bilar i garaget och förvarar knark och bomber i pojkrummet är inte invandrare. Men tillräckligt många är det för att det ska komma att bli ett problem för alla invandrare. Även för hederliga och rättskaffens människor.


I grunden är ju problemet den sanslöst stora och snabba okontrollerade invandringen som under ledning av framför allt ovan uppräknade stollar drog in över landet, samt den totalt misslyckade integrationen som följde, och som bland annat lett till att väldigt många invandrare inte arbetar för sin försörjning. Det är ju sällan något som gör andra människor glada.


Problemen har länge vuxit, för att inte säga skenat, i våra invandrartäta förorter, med allt våldsammare händelser som följd. Det är inte konstigt att de som kan söker sig bort från framför allt de kriminaliserade miljonprogramsområdena. Det har säkert många svenskar haft mycket stor förståelse inför.


Men nu, när det visar sig att inflyttade invandrare kan leda till att fönsterrutan på natten rasar in över barnens sängar, att gömt knark och laddade vapen dyker upp i barnens sandlådor eller att bilarna i garaget brinner upp eller att entrén flyger i luften och huset blir obeboeligt i flera månader eller att halvanalfabeterna frekvent skjuter skallen av fel person och det inte går att veta vem som blir skjuten härnäst - nu lär den positiva inställningen knappast bestå.


Eftersom polisen och pajasväsendet inte kan kontrollera situationen, tror jag att endera av två saker inträffar - eller möjligen båda. Antingen flyttar svenskarna ut efter hand som invandrarna flyttar in, vilket leder till snabb gettoisering av tidigare ganska homogent svenska bostadsområden, eller så slår det stopp och svenskarna slutar flytta ut, men låter inte heller andra flytta in, och tvingar kanske dessutom ut nysvenskar som redan hunnit flytta in. Kanske händer både och i tur och ordning. Först flyttar svenskarna ut efter hand som nysvenskarna flyttar in, men senare, när det börjar saknas ställen att flytta till, slår det stopp och blir sammanstötningar.


Det har pratats om tvångsintegration och kvotering av bostäder, men givet den händelseutveckling som har varit tror jag att det är överspelat. Den politiker som driver igenom en sådan utveckling idag ligger nog bra till för att få gå hem med huvudet under armen, eller blir åtminstone före detta politiker. Svenskarna är ju inte så lagda åt det hållet, men unga invandrarkillar som åtar sig att fixa problemet för en ganska billig penning verkar det gå tretton på dussinet. Största felet med den metoden är väl att det inte går att veta i förväg vem som i slutändan blir skjuten. 


Kanske ser politikerna som vanligt inte problemet komma förrän det är för sent att undvika konsekvenserna?




Falun onsdagen den 13 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: