fredag 29 september 2023

Inkompetent trams av regeringen

 .

Att blanda in försvaret i den här brottsbefrämjande lekstugan är inkompetent trams av regeringen - varken mer eller mindre.


Börja istället med att byta ut rikspolischefen mot någon som duger något till. Sedan är det nya rikspolischefens sak att avgöra vilka i nickedockstaben som ska vara kvar.


Vem som helst kan räkna ut att Thornberg sitter där han sitter för att han har hållhakar på högt uppsatta politiker - förmodligen moderater - kanske även andra - kanske även Kristersson själv. Därför vågar man inte flytta på honom. Annars skulle han naturligtvis blivit både avsatt och åtalad efter mordet på vice rikspolischefen.


Rikspolischefen Anders Thornbergs ställning påminner starkt om den sedan länge hädangångne FBI-chefen J Edgar Hoovers ställning i USA på sin tid.


Hoover samlade under sina 53 år på FBI, varav 48 år som chef, komprometterande information om alla prominenta amerikaner. Det resulterade i att alla ville avsätta honom, men ingen vågade ens försöka. Hoover var för övrigt också homosexuell och det har spekulerats i att maffian i sin tur hade hållhakar i form av komprometterande bilder på Hoover och hans pojkvän, vilket resulterade i att Hoover var lika avvisande till att sätta åt maffian som svenska politiker är till att byta ut rikspolischefen och sätta åt knarklangarna. Så, uppsatta svenska politiker är förmodligen mycket väl medvetna om att de har t***** i kläm och hoppas bara att inte Thornberg klämmer åt om den. Det verkar bli med Thornberg som med Josef Stalin och J Edgar Hoover. Han får dö på sin post. Hoppas bara att han inte blir dement innan han lämnar in pappren. Eftersom rikspolischefen är en ganska operativ befattning kan det i så fall få Urho Kekkonens sista tid som president i Finland att framstå som rena västanfläkten.


Falun fredagen den 29 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: