torsdag 28 september 2023

Polisens korrupta helikopterupphandlingar vid vägs ände

 .

Jag har skrivit många gånger här på bloggen om polisens absurda och korrupta helikopterupphandlingar. I ett ganska vidsträckt land som Sverige köper polisen dyra och därmed få helikoptrar, som mest är statusprylar, men som naturligtvis ger klirr i kassan på ett eller annat sätt hos dem som sköter upphandlingarna. Ja, naturligtvis under förutsättning att de inte är kompletta idioter, för då kan det gå likadant utan mutor.


Helikoptrar är bra till mycket. Men att förflytta sig snabbt från stad till stad är inte helikopterns starka sida. Därför har polisen mycket liten nytta av sina helikoptrar. De är oftast på fel plats. När de är på rätt plats utför det ett arbete som skulle utföras lika bra av helikoptrar som kostar tiondelen av vad polisens helikoptrar kostar.


Det ger sig självt att orsaken är inkompetens och korruption i polisens upphandlingsorganisation.


Svagheten som följer av att den polisiära korruptionen tillåtits sjanghaja helikopterupphandlingarna visar sig nu. Gangsterkriget sprider sig till ganska små svenska städer, men polisens lyxhelikoptrar kan bara finnas på en handfull platser.


Falun torsdagen den 28 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: