söndag 10 september 2023

Malmö-polisen på maffians sida?

 .

Det har väl knappast undgått någon att det var kravaller i Rosengård i Malmö för några dagar sedan? Först var det uppvärmning med koranbränning någon annanstans i stan. Sedan fortsatte det i Rosengård där uppenbarligen väldigt unga tillresta huliganer - förmodligen någon knarkligas fotsoldater - brände lokalbefolkningens bilar och sedan pucklade på polisbilar med gatstenar och tillhyggen. 


Polisen anlände med ett tiotal piketer….och gjorde ingenting. Åtminstone på de bilder TV valde att visa såg man inga poliser. Det enda jag såg var en - förmodligen polishand - med en mobiltelefon - som försiktigt sträcktes ut genom en dörröppning och sedan snabbt drogs tillbaka. - Ängsligt, var känslan det förmedlade.


Fanns det poliser i piketerna - påklädda och utrustade? Jag fick en känsla av att det inte gjorde det - utom ett par stycken i framsätet. Var det så att polisen möjligen var underbemannad, trots att man visste att det var koranbränningsfest i stan? Är det det som Petra Stenkula försöker dölja med sitt flumsnack? I så fall kanske syftet var att försöka bluffa huliganerna att det anlände stora mängder poliser?  Det var i så fall en fullständig framgång, men bara i så måtto att man lyckades få lokalbefolkningens bilar uppbrända, polisens auktoritet undergrävd och polisens bilar sönderslagna - utan att uträtta något.


Folksamlingen tycktes bestå av två grupper. Dels narkotikalangarnas fotsoldater som deltog i nollandet av polisen. Dels nyfikna, både roade och oroliga, vilka följde den nysvenska folksporten ”Puckla på livrädd polis” utan att delta alls, såvitt det gick att se på bilderna.


Förr brukade man uppgivet skämta när det regnade på semstern, om att det åtminstone är bra för grannens potatis. Polisens aktion vid aktuella tillfället i Malmö kan analogt med det sägas vara bra för Malmös bilverkstäder och knarklangare. Men för alla andra är det dåligt. Respekten och förtroendet för flumpolisen undergrävs ytterligare. Skattebetalarna drabbas återkommande av onödiga kostnader. Det är faktiskt svårt att tolka det på annat sätt än att polisen har för mycket skattepengar att leka med eftersom man kan roa sig med att låta idioterna ostraffat och återkommande slå sönder polisens fordon till dryga kostnader för skattebetalarna. Det är inget annat än totalt ansvarslöst. Det här var dessutom närmast en beställning på fler tillfällen då arabiska och afrikanska gangsters kommer att slå sönder både polis- och privatbilar. Boende i området kan förutom den oro som händelsen ingjuter ha drabbats av stora privatekonomiska skador som en direkt följd av att flumpolisen bara tänkte på sig själva.


Vad kommer det här att leda till då?


Förmodligen kommer det att leda till att ett redan skadat förtroende för polisen har blivit ännu sämre. Polisen kommer allt mer att upplevas som i maskopi eller allians med gangsterligorna.


Om inte politiken gör något radikalt åt saken kommer vi att få en situation som innebär att man inte ringer till polisen när man behöver hjälp. Man ringer istället till grannar, kompisar, släktingar som man vet att är rätt beväpnade och tillräckligt handlingsbenägna. På sikt blir det inte bara gangstrarna som föraktar och driver iväg polisen. Även hederliga människor kommer att hjälpa till med att driva iväg polisen, eftersom man kommer att uppleva det så, att polisen själva inte gör någon nytta och att den dessutom hindrar befolkningen från att skydda sig själva. Då är vi väldigt nära en libanesisk situation med allt vad det innebär.


Jag har länge väntat på att polisen ska ta sig upp ur flumpolitikens och oduglighetens träsk och sätta in vattenkanoner som alla vet att vi har och som all erfarenhet visar att kyler ned det svallande blodet som är orsaken till att sådana här upphettade situationer går över styr. Men det verkar som att vi väntar förgäves på det. Det kanske till och med är mer sannolikt att vi kommer att få se araberna sätta in vattenkanoner mot den svenska polisen istället? Mot bakgrund av hur Malmö-polisen presterade nu senast kanske det inte vore så stor förlust.


Jag tycker att de polischefer och policyansvariga som är ansvariga för det senaste fiaskot borde avskedas - sig själva till räfst och androm till varnagel. Inte sägas upp - utan avskedas. Det är snudd på att de borde fängslas, men det kräver ju å andra sidan att polisen måste lyckas gripa dem.


Falun söndagen den 10 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: