lördag 2 september 2023

Riskfritt att släpa Nobel i smutsen?

.

Vidar Helgesen gör sitt bästa för att förvandla den sjanghajade Nobel-förmögenheten till en nationalsozialdemokratisk kamporganisation, med bottenkört internationellt anseende. Nobelpriset är under Helgesens ledning på väg att utvecklas mot att bli ett pris som pristagare tackar nej till.


Helgesen, och hans kumpaner, både lyckades och misslyckades med att ställa till det så att inte SD blir representerade på Nobelfesten i år heller. Han lyckades i så måtto att Jimmie Åkesson kränktes än en gång och - med rätta - upplevde sig bjuden med armbågen. Han misslyckades i det att han - och hans dolda uppdragsgivare - inte förstod att sönderfallet till följd av de senaste decenniets svenska vanstyre har förändrat Sverige. Det har förändrat inställningen till både SD och S i allt vidare kretsar, om än i diametralt olika riktningar.


Nu återstår för något hyggligt okorrumperat mediaorgan - om det ännu finns något sådant - att borra i, och för allmänheten presentera, vilka krafter som har sjanghajat Nobelförmögenheten till gagn för sina egna intressen. Man hedrar inte längre Alfred Nobels vilja, utan tillmötesgår istället andra, mer ljusskygga intressen.


Vem utser egentligen Nobelstyrelsens ledamöter?

Vem utmäter ansvar när en dysfunktionell styrelse släpar Nobel-institutionen i smutsen?


Falun lördagen den 2 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: