torsdag 28 september 2023

En (S)-omvändelse under galgen

 .

SVT Rapport 19:30 sände en kort intervju med Magdalena Andersson. Hon tyckte att staten ska använda militär mot den grova brottsligheten...ungefär som SD brukar vilja.


- Vilken militär?


Det finns ju ingen militär i Sverige. Den tog sosseriet död på genom att använda stora delar av försvarsbudgeten  - i decennier - till att köpa förlegat och oanvändbart skräp av Wallenberg, vilket producerades enbart för att sysselsätta S-väljare, så att sosseriet skulle bli omvalt. Sedan gömdes skräpet i mobförråd över hela landet. När det hade pågått alldeles för länge lade Borg & Reinfeldt ned de dysfunktionella resterna av det som en gång var ett försvar och lät kompisarna sko sig på det som var någonting att ha och gick att sälja internationellt. Reinfeldt verkade ju vara lycklig i sin himmel och tro att Sverige aldrig skulle behöva något försvar.


Vad skulle försvaret kunna bidra med tillfrågades hon då?


De skulle kunna hjälpa till med transporter och tekniskt bistånd svarade då Tomtemor Andersson. 


- När blev det ett problem i kampen mot den grova våldsbrottsligheten undrar jag?


Så fyllde hon på med att militären skulle kunna vakta Regeringskansliet för att på så sätt frigöra polisiära resurser.


- Men det vaktas ju redan av gängkriminella som stjäl vapen inne på Regeringskansliet. 


Jag passerar där ofta. Det är tveksamt om jag någonsin har sett en svensk vakta där?


En av de stulna pistolerna återfanns senare hos en gängkriminell.


Men utredningen om stölden av pistolerna på Regeringskansliet lades ned av åklagaren, så som åklagare plägar göra med känsliga ärenden i korrupta samhällen.


Men det är väl ungefär så långt hennes kontakt med det samhälle som alla andra lever i sträcker sig - till vakten vid Regeringskansliets port?


Inte känns det väl som att Tomtemor Andersson stakar ut någon självklar väg bort från det gängkriminella samhället som sosseriet metodiskt byggt upp tillsammans med Miljöpartiets anarkister…?


Falun torsdagen den 28 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: